Societat

Condemnen una parella per lesions i maltractaments a dos fills

L'Audiència  castiga el pare a quatre anys de presó  i  la mare,  a dos

El matrimoni, de Mali,  va alimentar  incorrectament una filla de mesos que l'ha deixat en estat vegetatiu

L'Audiència de Barcelona ha condemnat una parella,  natural de Mali i veïna de Moià,  per un delicte de lesions i un altre de maltractament en l'àmbit familiar. En concret,  ha castigat el pare a quatre anys de presó  i la mare,  a dos. La secció  vuitena considera provat que el matrimoni va alimentar incorrectament el seu nadó,  una nena de mesos, nascuda de forma prematura el setembre de 2012, en donar-li biberons  de llet barrejats amb cereals,  arrós,  cacao i sal,  que va provocar li una greu deshidratació i li ha deixat coma seqüeles un retard mental greu amb un estat vegetatiu. El tribunal   hi manté que la parella no va fer cas de les recomanacions de les professionals dels serveis socials del municipi,  que els atenia per la seva manca de recursos.

  "La preparació  d'aquests biberons eren fet per ambdós i sota les estrictes directrius del marit,  per les seves fèrries creences religioses i culturals del seu país,  Mali",  assegura el tribunal,  que hi afegeix:"La dona, gairebé  analfabeta,  va mostrar una total submissió, pròpia de la religió  mahometana. " El pare té una major pena perquè  també és condemnat per posar una cullera calenta a la galta d'un altra fill menor. La Generalitat va retirar-los la tutela dels tres fills,  que  viuen en un centre de la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia