Societat

Mobilització perquè els olotins no girin l'esquena a l'església de Sant Esteve

Un grup de veïns s'han organitzat per promoure la restauració de diversos espais degradats i per recuperar patrimoni

Pretenen donar-lo a conèixer

El temple parroquial d'Olot dedicat al diaca màrtir sant Esteve és un dels vestigis més antics del patrimoni arquitectònic de la ciutat. Rere les parets de l'església hi ha un munt de passadissos, escales i sales que, a part de ser desconeguts per a la majoria d'olotins, estan molt degradats. Ara un grup d'olotins han constituït l'Associació Cultural d'Amics de Sant Esteve i del Santuari del Tura, a més de les capelles de la parròquia –la de Sant Bernat, la de Santa Magdalena, la de la Verge del Portal i la de Sant Ferriol–, amb l'objectiu de fomentar la rehabilitació d'aquest patrimoni, donar-lo a conèixer a tots els olotins i incloure'l a l'oferta museística d'Olot.

Després de fer visitable el tresor de Sant Esteve, una mostra d'art sacre a la capella de la Puríssima, ara l'ens ha salvat els magnífics quadres de Lluís Carbonell de la capella dels Dolors i els ha traslladat al cor, que serà visitable. A més, treballa per trobar fórmules per rehabilitar aquesta capella, que està afectada per la humitat i la salinitat; en concret, per arribar a un acord amb l'Ajuntament per fer-la d'ús polivalent i oberta a tothom.

A part, l'associació està preparant material pedagògic sobre el temple i la seva història perquè l'Institut Municipal d'Educació l'inclogui a la seva oferta d'activitats als centres docents i en un cicle de conferències. També potenciarà les visites guiades al tresor, que es pot visitar cada dia d'onze del matí a una del migdia.

LA FRASE

Sant Esteve és una capsa de sorpreses. Estem localitzant estances i peces desconegudes
Javi Palomo
portaveu de l'associació cultural d'amics de sant esteve


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia