Societat

Creen la targeta Bus 25 per afavorir l'ús del transport públic dels joves a Girona

Els joves d'entre 19 i 25 anys podran viatjar per 0,38 euros

S'amplia a 40 viatges gratuïts al mes per a la gent gran i es rebaixa l'accés a la Bus 65

L'Ajuntament de Girona va presentar ahir la creació d'una nova targeta batejada amb el nom de Bus 25 que pretén incentivar l'ús del transport públic entre els joves d'entre 19 i 25 anys. Es tracta d'una targeta que permetrà que aquests joves puguin fer 120 viatges per 45,5 euros, és a dir, per 0,38 euros per viatge, i tindrà una vigència de tres mesos. Per altra banda, també es rebaixen les condicions econòmiques perquè els majors de 65 anys obtinguin una targeta gratuïta que servirà per a totes les línies de TMG i TEiSA, i que s'amplia fins als quaranta viatges mensuals, en comptes de trenta.

La nova targeta i les millores seran vigents a partir del 4 de gener i és una iniciativa promoguda en virtut del pacte d'aprovació del cartipàs subscrit per l'equip de govern amb el grup municipal d'ERC-MES que especificava millorar les condicions d'accés de joves i gent gran al transport públic. La portaveu d'ERC-MES, Maria Mercè Roca, va subratllar que “les dues targetes afavoreixen dos col·lectius molt importants i s'incentiva el transport públic”. El tinent d'alcalde de Mobilitat, Joan Alcalà, va advertir que la nova targeta i les millores en la Bus 65 suposaran un cost de 180.000 euros.

Congelació de tarifes

La Generalitat ha anunciat que l'any que ve es congelaran de nou totes les tarifes de transport públic a tot Catalunya, incloent-hi l'ATM de Girona i també els serveis de rodalies i regionals de Renfe. És el segon any consecutiu que es congelen les tarifes, després d'un cicle continuat d'increments que es va allargar des del 2008 fins al 2014.

Vaga, avui, a Renfe

Als problemes per als usuaris de Renfe per les conseqüències del robatori de cable dels últims dies, s'hi suma avui una jornada de vaga convocada per la CGT tant a Adif com a Renfe. En tractar-se d'una convocatòria anterior al robatori, Renfe haurà de seguir els serveis mínims marcats pels governs, que en alguns casos són superiors als que està fent aquests dies segons el pla especial que ha posat en marxa mentre no se solucioni el problema. Concretament, en les hores punta –de 6 a 9.30 h i de 17.00 a 20.30 h– circularan avui dos de cada tres trens i durant la resta de la jornada, un de cada tres. La companyia va alertar ahir que, en el cas de les línies afectades pel robatori –entre les quals hi ha l'R11 de Sants a Portbou passant per l'interior–, com que la infraestructura encara no està preparada per assumir tants trens, s'estima que els trens trigaran a fer el trajecte una mitjana de 30 minuts més.

Pel que fa al tren d'alta velocitat, els serveis mínims marquen que circularan un 63% dels Avant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia