Societat

Nadal en família

Els municipis del Maresme organitzen desenes d'activitats per als més petits i les famílies durant aquests dies de festa

Els parcs infantils i els pessebres vivents són dues de les que reben més visitants

Per Sant Esteve començaran la majoria de pessebres vivents

De parcs infantils a pessebres vivents, passant per espectacles teatrals o representacions més o menys divertides dels Pastorets. Tot a punt al Maresme per celebrar en família el Nadal. D'ofertes, n'hi ha per triar i remenar. La majoria d'activitats, per a petits i grans, arrenquen a partir d'avui i no s'aturen fins al diumenge 10 de gener, el dia abans que la immensa majoria de nens i mestres tornin a l'escola.

Per als més petits, la millor opció per aquests dies són els parcs infantils, que es duen a terme en una gran part de les ciutats. A Mataró, per exemple, s'hi han instal·lat dos espais per a nens. Un d'aquests espais, un parc d'atraccions, està situat a la Rambla. L'altre espai, el FiraMàgic, s'ha situat a l'espai firal del parc Central.

A Argentona també s'han programat activitats per als més joves. Una és un taller de manualitats d'arreu del món que es farà –amb inscripció prèvia– entre el 28 i el 31 de desembre al Museu del Càntir. I la segona activitat és un espectacle de màgia per a tota la família que es farà el 10 de gener a l'espai La Sala amb el mag Edgard.

Les famílies també podran gaudir de diversos espectacles teatrals per Nadal. I, sens dubte, un dels actes més esperats són les sempre esperades representacions dels Pastorets, que es podran veure en molts dels municipis de la comarca en les pròximes setmanes.

La primera ciutat on es podrà veure l'espectacle serà a Mataró, el 20 de desembre. Després caldrà esperar fins al dia de Nadal i Sant Esteve per tornar a rememorar la història d'en Rovelló i en Lluquet en municipis com ara Pineda, Arenys de Munt, Calella, Canet, Argentona o Vilassar de Mar. En gairebé tots els municipis les representacions s'allargaran durant la primera setmana de gener.

Per a aquells que no vulguin o no puguin assistir a les representacions dels Pastorets també hi ha la possibilitat d'anar a veure altres espectacles teatrals que s'han programat arreu del territori. Els webs dels ajuntaments són la millor eina per buscar activitats. Una altra eina de consulta és la pàgina web de Nadal que ha habilitat la Generalitat amb el programa d'actes més destacats per aquests dies tan especials.

Activitats arreu del país

A la resta de Catalunya, l'esdeveniment més destacat serà el Saló de la Infància, que estarà obert entre el 27 de desembre i el 4 de gener, i que enguany, com a novetat, oferirà activitats per a nens de fins a catorze anys a través del festival XD Young Fest, que s'afegeix a la programació, juntament amb un espectacle de Peppa Pìg per als petits.

A la resta de Catalunya, l'oferta serà semblant a la que es pot trobar al Maresme. Si tot i això es vol sortir de la comarca, algunes de les activitats més destacades que es poden veure en altres punts del territori són els pessebres vivents de Corbera de Llobregat, Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà), Avinyonet del Penedès o Sant Guim de la Plana (Segarra).

Un taller de manualitats per acabar l'any

El Museu del Càntir d'Argentona serà el marc d'un taller que permetrà als més joves descobrir les tradicions i els costums d'altres zones del món. L'activitat es farà entre el 28 de desembre i el 31 de gener, però cal inscriure-s'hi prèviament per poder-hi assistir.

El musical dels Pastorets a Arenys de Munt

Els dies 25 i 27 de desembre el Centre Moral d'Arenys de Munt ofereix la representació Els Pastorets, el musical. L'espectacle està basat en una adaptació lliure de l'obra L'estel de Natzaret, de Ramon Pàmies, estrenada a principis del segle XX.

Fira de Pessebres i Ornaments a Mataró

Fins demà estarà oberta la Fira de Pessebres i Ornaments, que s'està fent a la plaça Santa Anna de la capital del Maresme. Una bona ocasió, sens dubte, per trobar aquella figura que no hi ha hagut manera de localitzar en cap altre lloc.

Espectacle de màgia abans de tornar a l'escola

Una de les últimes activitats infantils programades a la comarca es durà a terme el 10 de gener també a Argentona. Es tracta de l'obra Somiatruites, un espectacle conduït pel mag Edgard que transportarà els infants al món místic de la màgia.

Parcs infantils per a tots els gustos a la comarca

A Mataró hi ha dues opcions; el FiraMàgic, que estarà obert fins al 10 de gener, amb activitats per als més petits, i el parc d'atraccions que s'ha instal·lat a la Rambla. En altres municipis de la comarca també s'han habilitat diverses zones infantils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’altra batalla de Navas

Barcelona
SOCIETAT

Veïns del centre de Mataró denuncien l’ocupació “insostenible” d’un bloc de pisos

Mataró

La importància d’estudiar un Executive MBA

SOCIETAT

Les comarques gironines, protagonistes d’una Fira de Calella que allarga l’horari

Calella
Girona

La protesta veïnal pel parc Vilamitjana arriba fins a les portes de l’ajuntament

Girona
societat

El 40% dels pisos de Barcelona anunciats a portals immobiliaris són per a lloguer de temporada, segons l’OHB

Barcelona
Societat

Territori construirà una cinquantena de pisos de lloguer assequible a Tàrrega

Barcelona
Societat

Mor Enric Torres Camprubí, setanta-cinc anys d’emprenedoria

Renfe establirà 600 trajectes de bus al dia entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders com a transport alternatiu al tren

Barcelona