Societat

Els titulats catalans tenen la taxa més alta d'ocupació

Ho indica un estudi de l'Instituto Nacional de Estadística

Ciències de la salut i enginyeries ofereixen més feina

Els titulats universitaris que han acabat els estudis a Catalunya són els que tenen la taxa d'ocupació més alta de tot l'Estat espanyol, seguits dels de les Illes Balears, Aragó, Madrid, la Rioja, el País Basc i Navarra. Ho indica la primera enquesta d'inserció laboral de titulats universitaris, corresponent a l'any 2014 i publicada ahir per l'Instituto Nacional de Estadística (INE).

En concret, l'INE xifra en un 82,8% els catalans que es van graduar el 2010 i que treballaven el 2014, set punts per sobre de la mitjana estatal, del 75,6%. A més, el 86,6% dels graduats a Catalunya treballen també a Catalunya, una taxa que dobla la registrada a Navarra (43%). A més, un 77,8% dels que treballen a Catalunya i s'hi han graduat creuen que la feina que fan s'ajusta a la seva formació.

Les Canàries, amb només un 66,9% d'inserció laboral, és la comunitat on més difícil és trobar feina per als universitaris. Les Illes Balears és la comunitat amb menys mobilitat geogràfica de titulats i treballadors, i un 91,2% dels graduats a les Balears treballaven allà.

Un 93,6% dels titulats estaven en actiu el 2014, i pel que fa als que no ho estaven, més de la meitat continuaven estudiant. Del total de 197.535 graduats, el 60,2% eren dones i el 39,8% eren homes, però en canvi la taxa d'ocupació era més gran en homes, un 78%, que en dones, un 74,1. El 59,1% tenien menys de 30 anys el 2014, i en 1.766 dels casos tenien alguna discapacitat reconeguda superior al 33%, segons l'estudi.

Majoritàriament els estudiants provenen del sistema públic, en un 85,8% dels casos, i només el 14,2% restant provenen d'universitats privades, i en un 72% dels casos els graduats consideren que la titulació els ha servit per poder trobar feina.

Entre els titulats del 2010, els que es van graduar en enginyeria electrònica, medicina, enginyeria automàtica i industrial, enginyeria aeronàutica i enginyeria naval i oceànica són els que han tingut una alta taxa d'ocupació el 2014. Per contra, els graduats en filologia francesa, diplomatura en navegació marítima, filologia àrab, història de l'art i ciències del mar són a l'altre extrem de la taula, on hi ha les taxes d'ocupació més baixes. Així, els estudis de ciències de la salut tenen una taxa d'ocupació del 81%, i les enginyeries, del 80,8%, mentre que la dels estudis de la branca d'arts i humanitats no arriba al 65%.

LA XIFRA

3
carreres
a l'estranger per trobar feina van ser traducció (26%), arquitectura (24%) i enginyeria de camins (24%).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els càmpings catalans registren un mes de juliol més que òptim

barcelona
SOCIETAT

Tossa de Mar rebrà 200 migrants procedents de les Canàries

TOSSA DE MAR
seguretat

Sant Adrià demana a Interior més policia a la Mina

Sant Adrià de Besòs
Educació

Reclamen solucions aquest mateix curs per la falta de places a l’FP

barcelona
successos

Controlat l’incendi a unes oficines al costat d’una benzinera a l’Hospitalet de Llobregat

L’Hospitalet de LLobregat
QUERALBS

Paneque es compromet amb el projecte Ecovall de Vall de Núria

Queralbs
RIELLS I VIABREA

Concorregut Aplec de Sant Llop amb sopar i ofici religiós

Riells i Viabrea
SOCIETAT

Protesta visual a Castelldefels contra el desmantellament del carril bici

Castelldefels
INFRAESTRUCTURES

La represa del servei a l’L5 dilluns tanca un estiu d’obres al metro

Cornellà de Llobregat