Societat

Dicten presó per a un home que va agredir nou ancianes

Es tracta d'un empleat d'un geriàtric d'Arenys de Mar, on vivien les dones, i les va atacar durant les hores de feina

S'investiga si també en va abusar sexualment

És un home de 30 anys, veí de Pineda de Mar

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 26 de desembre un treballador d'una residència per a gent gran d'Arenys de Mar que, presumptament, hauria agredit físicament nou ancianes, segons van informar fonts policials a aquest diari.

Els fets van tenir lloc la nit de Nadal, entre el 24 i el 25 de desembre, quan l'home treballava en el torn nocturn. La seva detenció no es va produir fins al dia després, el 26 de desembre, però no va ser fins ahir que va transcendir el seu arrest. El detingut és un home de 30 anys, de nacionalitat espanyola, veí de Pineda de Mar i que no té cap antecedent penal.

Segons ha pogut saber aquest diari, ara també s'investiga si aquest home va agredir sexualment alguna de les ancianes.

El mateix 26, el detingut va passar disposició judicial en aquesta localitat. Precisament, ahir, el jutjat de guàrdia d'Arenys de Mar va dictar presó provisional comunicada i sense fiança per a aquest treballador, va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat.

“La causa, que es troba en la fase inicial d'instrucció, es troba oberta pels delictes de lesions i contra la llibertat sexual”, detalla el comunicat.

Arran de les agressions que van patir, les ancianes van ser traslladades a l'hospital de Mataró, segons indicava ahir l'agència Efe. Per la seva banda, la revista digital Capgròs va assegurar que algunes des les víctimes havien estat traslladades a l'hospital de la capital maresmenca, mentre que unes altres van ser ateses en altres centres mèdics. Aquestes dones van necessitar tant atenció mèdica com psicològica.

Tot i que les fonts policials no van donar a conèixer el nom de la residència, Catalunya Ràdio va informar que es tracta del geriàtric privat Ítaca. Aquest diari va trucar ahir a aquesta residència i va parlar amb una de les seves treballadores, que va respondre al telèfon. Va manifestar que no estava autoritzada per parlar sobre aquesta qüestió, mentre s'espera que avui pugui parlar la directora del centre geriàtric per donar més detalls sobre l'estat de salut d'aquestes dones.

La residència

La residència Ítaca funciona a Arenys de Mar des del 1996. Es troba al centre de la localitat i disposa d'un edifici de 3.200 metres quadrats, dividits en cinc plantes, així com un jardí de 5.000 metres quadrats, explica el centre en el seu web. Té capacitat per a 103 residents en modalitat de residència assistida i 30 més dins del centre de dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona