Aniversari feliç a la Roca del Vallès
La titular d'un estanc del municipi reparteix 40 bitllets del primer premi, que coincideix amb la seva data de naixement
Una tintoreria de Torredembarra dóna més de 650.000 euros del segon premi
Va escollir el número perquè coincidia amb la seva data de naixement i Iolanda Gabarró la va encertar. La titular de l'estanc, situat al número 54 del carrer Espronceda de la Roca del Vallès, va repartir 40 bitllets del número de la Grossa de Cap d'Any entre veïns d'aquest municipi del Vallès Oriental. Cada bitllet està premiat amb 100.000 euros. “Sóc molt feliç! La gent em truca i em diu que està molt contenta”, afirmava Gabarró, que s'abraçava a amigues, clients i familiars dijous passat a l'establiment.
L'estanc de la Roca del Vallès, al darrere de l'ajuntament, és al rovell de l'ou del poble, i els bitllets es van anar venent un a un, no pas a grups, detallava el fill de la propietària, atrafegada amb les càmeres de televisió i les trucades telefòniques. Martina Gómez, una de les dues dependentes de l'estanc, va explicar que la propietària també els havia obsequiat amb una butlleta per a cada una d'elles. La Grossa va recaure en el número 11168, i l'aniversari de Gabarró és l'11 de novembre del 1968. “No cabien tants números i va escollir el número premiat”, va explicar emocionada la dependenta. Gómez va confessar què havia pensat en saber-se agraciada amb la sort: “El primer en què vaig pensar va ser la meva filla, que està a Glasgow estudiant i l'ajudaré.”
Ben nets a Torredembarra
A Torredembarra va ser la propietària de la tintoreria Figueras qui va vendre vint bitllets del segon premi, amb una dotació total de 650.000 euros. I vint bitllets més del número 29631, premiat amb 150 euros, per les quatre terminacions. A un municipi com Torredembarra, que en els darrers mesos ha estat en boca de tothom per la presumpta trama de corrupció a l'Ajuntament –un cas que ha acabat esquitxant altres punts del país–, que dijous toqués un premi de la Grossa en una tintoreria feia fàcil la broma sobre el blanqueig de diners.
Carme Figueras es dedica a la neteja i al servei de bugaderia a particulars i a empreses. Tot més net que una patena, i els diners de loteria, encara més. Però dijous passat pocs van fer seu l'acudit. A aquella hora del migdia, quan normalment la tintoreria és tancada, només van anar a celebrar la fortuna les dues empleades del negoci, que just el dia abans s'havien quedat el bitllet premiat.
“Bàsicament han estat clients de la tintoreria els que han comprat el bitllet; era un número que no agradava gaire i que ha costat de vendre”, explicava, molt contenta, Carme Figueras, des de la seva cèntrica empresa, on fa dos anys va decidir posar a la venda la Loteria de Catalunya “per incentivar la gent a venir a la tintoreria i en aquest carrer de l'Enrajolat”, on es troba.
Un altre estanc, al carrer Galileu del barri de les Corts de Barcelona, va repartir números del tercer premi, dotat amb 15.000 euros el bitllet, informa Mireia Rourera. “Ara no sé si n'hem venut 40 o 20, de bitllets..., però, vaja, siguin els que siguin segur que els ha comprat la gent del barri”, va explicar el venedor, que, justament i atès l'hora del migdia que era quan va fer-se el sorteig, gairebé l'hora de dinar, molts clients ja estaven a casa. “Estic trucant als clients més habituals per avisar-los, perquè no sé si es van quedar aquest o un altre número”, admetia. Una part del segon premi, el 69631, va ser repartit a El Corte Inglés SuperCor del passeig de Sant Joan de Barcelona. Allà tot va ser fred perquè els empleats no sabien ni tan sols que havien repartit el número.