Societat

Troben sa i estalvi el nen de 3 anys desaparegut a Camós des d'aquest dijous a la tarda

Un ampli dispositiu de 500 persones han estat buscant el menor aquest matí

L'infant ha estat més de 20 hores perdut al bosc

El Jordi, el nen de 3 anys perdut des d'aquest dijous a la tarda a la casa rural de Can Serrallonga, a Camós (Pla de l'Estany) ha estat localitzat sa i estalvi aquest divendres al migdia. Han estat dos homes, que participaven com a voluntaris, els qui han trobat aquest migdia, a les 13.30h. el nen a 1,5 quilòmetres de la casa rural. Un cop localitzat han trucat al telèfon 112. L'infant es trobava bé, tot i que amb una mica d'hipotèrmia en haver passat la nit al bosc. Els equips d'emergència l'han traslladat a l'hospital Josep Trueta, on li han donat l'alta després d'examinar-lo i comprovar que es trobava bé..

Aquest divendres al matí un ampli dispositiu de 500 persones, entre Bombers, Mossos, membres de Protecció Civil voluntaris han estat buscant el nen, que ha estat més de 20 hores perdut al bosc.

L'infant va desaparèixer aquest dijous a la tarda quan els pares, veïns de Sant Feliu de Guíxols, estaven descarregant el cotxe a la casa rural, on havien de celebrat la nit de Cap d'Any amb altres parelles amb fills.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha volgut agrair la feina als equips d'emergències i els voluntaris que han participat durant la nit i aquest matí en les tasques de recerca del nen.

Alertats pels gossos

Finalment, després de més de 20 hores de recerca, s'ha localitzat en Jordi, l'infant de 3 anys que des d'ahir divendres a la tarda constava com a desaparegut. Un dels dos homes, veïns de Mas Ventós, en Josep Maria Ribas, ha explicat al 3/24 que han aconseguit localitzar el menor perquè han sentit com cridava el seu pare i han seguit la seva veu fins a localitzar-lo, en un lloc, segons ha concretat, de difícil accés.

L'infant que havia desaparegut és el segon fill d'una parella jove de Sant Feliu de Guíxols que tenia previst passar uns dies tranquils, enmig de la natura. Segons han informat des d'Interior, en un primer moment, l'infant ha estat reconegut pels serveis mèdics i el seu pare s'ha traslladat fins al lloc on l'han trobat. “És una gran notícia, vull agrair a tots la solidaritat que han mostrat i que hem viscut amb centenars de voluntaris que s'han apropat fins aquí i que ens han ajudat a buscar-lo”, ha subratllat el conseller en funcions. Segons les primeres hipòtesis que ha donat a conèixer Jané, l'infant s'hauria desorientat i hauria anat caminant en la direcció oposada a la de la masia rural Can Serrallonga. Tot i el pas de les hores, el fred de la nit i la manca d'aliment, l'infant es trobava en bon estat de salut.

“Aquella espera que dèiem esperançada i desitjàvem que acabés bé doncs així ha estat. Tal i com havia explica abans, el nen no estava malalt, estava abrigat i només podem fer que donar l'enhorabona a la família”, ha detallat Jané. Tot i els mitjans que es trobaven a l'indret, des de la conselleria d'Interior han detallat que la família ha volgut viure el moment del retrobament en privat i no han volgut fer cap mena de declaració al respecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia