Societat

Una nit diferent a base de naps i cols

Napaires i penjacols arenyencs, i un nou concurs centraran la tradicional festa nocturna

Una passejada pels municipis d'Arenys de Mar i Arenys de Munt la nit de Reis serveix per constatar que mentre els més petits dormen esperant il·lusionats la visita de Melcior, Gaspar i Baltasar, al carrer es viu una activitat frenètica a càrrec dels més grandets. Napaires i penjacols es fan els amos del carrer. La tradició dicta que els nois pengin naps als balcons de les noies i les noies es dediquin a penjar-hi cols, en tots dos casos acompanyats de poemes. És també una nit de gresca i bromes, i mai se sap què es pot trobar pels carrers l'endemà.

Abans, les colles es concentraran al Calisay per fer germanor i aconseguir que la tradició agafi més força i no s'arribi a perdre. La catorzena edició del Sopar de Naps i Cols començarà a dos quarts d'onze de la nit, just després de l'arribada dels Reis d'Orient. Per sis euros, els joves tindran pica-pica, hamburguesa amb patates, pa amb tomàquet i beguda.

D'altra banda, l'Ajuntament d'Arenys de Munt ha convocat el primer concurs d'escrits i poemes per a colles de la Nit de Naps i Cols. Un dels objectius del concurs és fomentar i fer perdurar les tradicions del poble entre el jovent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia