Societat

El Maresme es prepara per rebre els Reis

Ses Majestats d'Orient canviaran la ruta per la localitat, que serà més curta, però visitaran els mateixos barris

També hi haurà sorpresa en la cavalcada, a la qual els Reis no arribaran amb camell

El Maresme es prepara per rebre Ses Majestats els
Reis d'Orient, que aquesta nit faran realitat els somnis i les il·lusions dels més menuts de la casa.

Els ciutadans de Premià de Mar avui hauran d'estar alerta, perquè aquest any han canviat la seva ruta per la localitat. Primer de tot s'ha modificat el sentit de la cavalcada, que ja no anirà de baix a dalt del municipi, sinó que ho farà en el sentit invers, és a dir, començarà per la part alta i anirà baixant. A més, s'escurçarà una mica el recorregut, que ja no passarà pels carrers paral·lels de la Gran Via, perquè no hi solia haver gent. Tot i així, transitaran pels mateixos barris de sempre. “Amb això es vol destribuir l'afluència de persones, que abans es concentraven a la Gran Via”, expliquen fonts de la regidoria de Cultura a aquest diari.

Els Reis d'Orient arribaran a les 16.30 h al Palmar i viatjaran fins a l'ajuntament. Després, a les 18.30 h, començarà la cavalcada, que desfilarà pels carrers de la Mercè, la Plaça, Enric Granados, Riera de Premià, i posarà el punt i final a la Gran Via, plaça dels Països Catalans.

Tordera canvia el trajecte

Un altre lloc on els Reis Mags faran un recorregut diferent és Tordera. El nou itinerari s'iniciarà a les 18.30 h a l'avinguda dels Països Catalans, seguirà pel Camí Ral, la plaça de la Concòrdia i la plaça de l'Església. A partir d'aquí prosseguiran a peu fins a arribar a l'ajuntament, on saludaran des del balcó. La regidoria de Festes explica que aquest canvi es fa per motius de seguretat, ja que el nou trajecte no passa per zones amb molt de trànsit o perilloses com la carretera de Sant Pere.

La cavalcada a Malgrat de Mar “està plena de novetats”, anuncia la regidoria de Cultura. El primer gran canvi és que Melcior, Gaspar i Baltasar aquest any no arribaran sobre els seus camells, que descansaran durant la cavalcada, però la regidoria de Cultura no ha avançat en quin mitjà vindran. Els Reis arribaran a les 17.00 h al parc de Francesc Macià, després emprendran el seu camí per l'avinguda de la Costa Brava i recorreran el municipi fins a acabar al Can Campassol.

Al Masnou, els Reis Mags arribaran en vaixell a les 18.00 h a la plaça Europa. Allà no només els rebran les autoritats oficials, sinó que també es trobaran amb tres convidades molt especials: les guanyadores del concurs escolar de postals de Nadal. Es tracta de Berta Benítez, Houda Mrabet i Nora Calvo, de primer, segon i tercer de primària respectivament. Després del discurs de benvinguda, els Reis, acompanyats de deu carrosses, recorreran el Masnou, on repartiran 750 quilograms de caramels sense gluten. Els nens més despistats que encara no han entregat la carta a Ses Majestats o que tenen dubtes sobre el que els volen demanar, podran entregar les seves missives al final de la cavalcada.

Els nens indecisos també tindran una darrera oportunitat a Vilassar de Mar, on passades les vuit del vespre i un cop acabada la cavalcada podran parlar directament amb els Reis Mags a la haima que instal·laran a la plaça de l'Ajuntament, on acabarà el recorregut. En aquesta localitat, Ses Majestats arribaran a les cinc de la tarda, iniciaran la seva ruta pel polígon industrial els Garrofers i continuaran fins a l'Església parroquial, on adoraran el nen Jesús. A Vilassar de Mar els Reis es desplaçaran amb unes carrosses ben il·luminades i els acompanyaran les entitats de la població.

Una visita especial

A Arenys de Mar, els nens més afortunats tindran una visita molt especial: els Reis Mags atendran les seves peticions a la seva pròpia casa.

Però, tot i que no els vegin personalment, avui tots els nens hauran d'anar a dormir ben d'hora si volen que els Reis Mags passin per casa seva.

Mataró es prepara per rebre TV3 en la cavalcada

A la capital maresmenca també es faran canvis, ja que Mataró retardarà mitja hora l'arribada de l'inici de la cavalcada dels Reis d'Orient, perquè pugui ser retransmesa per TV3 per a tota Catalunya. Així doncs, en lloc de començar a les 17.30 h com altres anys, ho farà a les 18.00 h a la plaça Puerto Rico.

L'equip artístic de la cavalcada d'aquest any, dirigit per Antoni Blanch i amb la col·laboració de Carme Buscà i Marta Domingo, ha volgut mostrar que es tracta d'un conte de somnis en què es barregen il·lusions, llums, colors, música, espectacle i art al carrer. Per això, ha dividit la cavalcada en cinc grans blocs: l'obertura; el seguici del Rei Blanc, Melcior; el seguici del Rei Ros, Gaspar; el seguici del Rei Negre, Baltasar, i el tancament. Entremig, de la comitiva hi apareixeran personatges del mític Club Super3, que sens dubte reconeixeran els més petits de la casa. I una de les cares visibles per a tots els espectadors de Catalunya que segueixin el pas del Reis d'Orient per Mataró a través de TV3 serà la del periodista mataroní, copresentador del programa Divendres, Espartac Peran, que en aquesta ocasió serà l'encarregat de retransmetre en directe la cavalcada de la capital maresmenca, que presentarà millores tant en l'encapçalament com en l'espectacle final, segons destaca l'Ajuntament mataroní.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Detingut un conductor de VTC per atropellar intencionadament un motorista

Barcelona
successos

La nena castellera ferida, evoluciona favorablement

Barcelona
infraestructures

A punt la primera fase de les obres de connexió del Consorci d’Aigües de Tarragona amb Sarral

Sarral
turisme

Impuls al cicloturisme al Pallars Jussà amb una nova passarel·la a la Ruta dels Llacs

Lleida
MEDI AMBIENT

Jornada per sensibilitzar sobre la protecció dels primats al Zoo

Barcelona
viticultura

Comença el 8è Festival Terrer Priorat

Cornudella de Montsant
Blanes

Donació de sang extraordinària d’estiu amb més participació

Blanes
societat

El Nepal redueix l’operatiu de recerca de la catalana desapareguda mentre feia senderisme

barcelona
un mite de les platges de l’escala

Etern Coquini Riquini

l’escala