Societat

Els Reis se citen amb la il·lusió

Els Reis Mags arriben a Tarragona per mar, en una cavalcada que aplega més de quatre-cents voluntaris

Els Reis van canviar l'avioneta per tres carruatges en aterrar a Reus

Màxima emoció. Arreu de les comarques de Tarragona els nens i nenes van esperar amb delit l'arribada dels Reis d'Orient, ahir al vespre. A la ciutat de Tarragona, tots els ulls estaven fixos al punt més llunyà del Moll de Costa, punt des del qual Ses Majestats van fer la seva arribada triomfal per retrobar-se amb la canalla que els esperava expectants. L'arribada per mar de Melcior, Gaspar i Baltasar va ser un dels punts de màxima expectació d'una tarda plena d'emocions.

Des de la Part Baixa, la comitiva dels Tres Reis va ascendir des de la rambla Nova i, des d'aquest punt, fins a l'ajuntament. Des de la plaça de la Font, les tres autoritats van adreçar el tradicional discurs als infants. Aquest va ser el punt central d'una cavalcada que, com en anys anteriors, va destacar per la seva fastuositat i la cura dels petits detalls; des de la corona dels Tres Reis Mags –el rei Baltasar estrenava una corona elaborada amb una estructura de llums– fins a la carrossa de l'Estel, que va servir de guia a Ses Majestats. Això no obstant, el moment més emocionant de la nit es va viure en moltes de les cases a les quals els Reis d'Orient van entregar en persona molts dels regals als més petits.

La cavalcada d'enguany va extremar les mesures de seguretat i, per aquest motiu, una comitiva de 200 persones es va sumar als 280 participants del recorregut festiu, per tal d'evitar qualsevol incident que pogués enterbolir una de les nits més esperades de l'any.

A la capital del Baix Camp, com ja és habitual, els Reis d'Orient van arribar per aire a la plaça Anton Borrell, on van canviar als tradicionals carruatges. Després de la benvinguda per part del batlle, Carles Pellicer, Melcior, Gaspar i Baltasar es van desplaçar fins a l'hospital Sant Joan, on van visitar els nens ingressats i també els avis del centre sociosanitari. Quan a les set de la tarda va iniciar-se la cavalcada pels carrers de
Reus, la il·lusió inundava les cares dels petits desitjosos de recollir un bon grapat de caramels.

D'altra banda, Creu Roja Joventut va repartir a les comarques tarragonines i les Terres de l'Ebre, abans d'aquesta nit màgica, prop de 4.500 joguines per a 2.312 infants en situació de vulnerabilitat. Les joguines procedien de donacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia