Societat

Càritas porta el seu servei educatiu a Porqueres

Les classes, amb una seixantena de places disponibles, es van iniciar abans de festes, però serà a partir d'aquesta setmana que s'hi normalitzarà l'activitat, dirigida per un equip de voluntaris

El servei d'intervenció educativa (SIE) que oferia fins ara Càritas a dos municipis del Pla de l'Estany –Banyoles i Cornellà del Terri– s'acaba d'implantar també a Porqueres, d'on provenien part dels alumnes que s'atenien a la capital de la comarca. La seu del servei a Porqueres s'ha establert als locals parroquials, situats a la plaça Major. Està previst que hi assisteixin un màxim de 60 alumnes –repartits en quatre torns setmanals de 15 alumnes cadascun– provinents de les aules de primària i de secundària de les escoles L'Entorn i El Frigolet, segons informen des de l'Ajuntament. Les primeres sessions es van fer abans de les festes de Nadal, però serà a partir d'aquesta setmana que l'activitat es normalitzi de mica en mica. Un equip de voluntaris, que sortirà d'una borsa que s'ha obert amb aquesta finalitat, es cuidarà de dirigir les classes, que tenen lloc quan s'acaba l'horari lectiu regular dels centres d'ensenyament. Càritas ofereix al Pla de l'Estany, en el seu programa educatiu genèric, el servei d'intervenció educativa (SIE, per a alumnes de primària) i el projecte d'acompanyament educatiu a secundària (PAS, destinat a estudiants d'ESO), que s'impartien fins ara a Banyoles i a Cornellà. En tots dos casos, es treballa per la igualtat d'oportunitats en el sistema educatiu, de manera complementària a l'escola. S'atenen nens i nenes i adolescents per afavorir el seu desenvolupament integral des del vessant personal, escolar, familiar i social, de manera coordinada amb els respectius centres escolars i amb una atenció preferent a les seves famílies, segons expliquen des de Càritas del Pla de l'Estany.

Un centenar d'alumnes

En els darrers cursos, en aquest servei al Pla de l'Estany es van atendre prop de cent nenes i nens, sobretot a la seu de Càritas a Banyoles. Els atenien uns 30 voluntaris, una xifra que Càritas sempre mira d'ampliar perquè la xifra resulta insuficient.

LA XIFRA

3
municipis
del Pla de l'Estany disposen ara d'aquest servei: Banyoles, Cornellà del Terri i Porqueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia