Societat

El rellotge parroquial d'Olot perd una busca

La causa és la ventada i els accessos s'han hagut de tancar

Aquest rellotge és un referent i un símbol

Una de les busques del rellotge del campanar de l'església parroquial de Sant Esteve s'ha trencat a causa de la ventada d'abans-d'ahir i això ha obligat a bloquejar la majoria d'accessos a aquest temple parroquial, que està situat al centre de la ciutat d'Olot. Cal tenir en compte que aquest rellotge, a part de ser un símbol, és un referent per als olotins. A més, està situat en un dels punts viaris més concorreguts de la ciutat, és visible per les seves dimensions i la seva ubicació, a més de trenta metres d'altura, des de diversos punts de la ciutat. També fa els tocs dels quarts i de les hores i el senyal acústic també es pot sentir des de molts indrets de la ciutat.

La busca que s'ha trencat ha hagut de ser subjectada amb filferro a la que es manté intacta. Es tracta del rellotge de la cara del campanar amb vistes al carrer Major. L'altre, el de la cara de la façana, no ha experimentat danys a causa del vent.

Per evitar que cap de les altres busques dels dos rellotges pugui caure i ferir els qui accedeixen al temple o els vianants que circulen per la zona, la Policia Municipal d'Olot ha precintat la majoria d'accessos al temple. En concret, el de les escales principals, que donen a la plaça Doctor Ferrer, els de la balconada –tota l'església està construïda en una plataforma elevada respecte als espais viaris de la rodalia– i el de la pujada dels fèretres per a les cerimònies dels difunts.

El regidor de Serveis, Josep Gelis, ha avançat que ja s'han posat en contacte amb l'empresa encarregada del manteniment i que arreglar els desperfectes és qüestió de dies. El rector de Sant Esteve, Lluís Solà, ha informat que, tot i la limitació dels accessos, les misses i els enterraments es poden fer com sempre. Per pujar els fèretres, s'obrirà la pujada dels Dolors i, en tots els casos, l'accés s'haurà de fer per l'ascensor del carrer Major o per les escales secundàries del mateix carrer.

LA DATA

1750
és l'any en què
es va començar a construir l'actual església de Sant Esteve, existent el 977 i consagrada el 1116.

LES XIFRES

30
metres
és l'altura a la qual estan situats els dos rellotges, cosa que els fa visibles des de molts punts de la ciutat.
2
rellotges
té el campanar de l'església parroquial de Sant Esteve d'Olot, orientats al sud i a ponent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia