Societat

Premià de Mar obrirà al març el primer menjador social

Atendrà entre 30 i 40 persones al dia, que seran famílies sense recursos i avis que estan sols i no poden cuinar

L'Ajuntament de Premià de Mar té previst obrir al març el primer menjador social del municipi, on espera atendre entre trenta i quaranta persones al dia, explica la regidora de Gent Gran, Atenció Social i Cooperació, Imma Morales (CiU).

El menjador estarà situat dins del casal d'avis de Can Manent. Morales relata que ara finalitza el contracte de concessió del menjador de l'espai i que, aprofitant aquest context, es va decidir incloure el nou ús. “La persona que agafi el bar de Can Manent també s'haurà de fer càrrec del menjador social, tal com es fa constar en les bases del concurs”, precisa. Aquest menjador, detalla la regidora, tindrà dos tipus d'usuaris. D'una banda, entre 10 i 12 membres de famílies amb pocs recursos, tant adults com nens, que seran derivats pels Serveis Socials . “Aquí tindran un àpat calent al dia”, ressalta la regidora.

L'altra tipologia d'usuari correspon a les persones grans, que han quedat soles i que no poden cuinar per elles mateixes o bé perquè no en saben. En aquest cas hauran de pagar el servei, que tindrà un preu d'entre quatre o cinc euros.

Fa uns quatre anys, exposa Morales, es va reformar el casal de Can Manent i ja es va crear una cuina auxiliar amb la idea de poder-hi fer un menjador social. La cuina disposa d'uns armaris especials per conservar el menjar en fred o calent, i aquí es podran guardar els aliments que es preparin en un càtering extern. Pel que fa als menús, n'hi haurà de dos tipus. Les famílies en tindran un de normal i el de la gent gran serà amb poca sal, adequat a les necessitats del col·lectiu.

L'Ajuntament disposa d'una partida de fins a 50.000 euros, que es destinarà a aquest menjador social.

LA XIFRA

10
persones
seran les que derivaran els Serveis Socials de Premià de Mar al nou menjador social.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia