Societat

El futur del patrimoni de Sant Esteve d'Olot, en mans d'una entitat laica

A part de diagnosticar les actuacions que calen, buscarà recursos econòmics per dur-les a terme

Rehabilitar la capella dels Dolors és una de les prioritats

L'església parroquial de Sant Esteve d'Olot és la que té més patrimoni artístic i arquitectònic del bisbat després de la catedral de Girona, però la major part s'ha de rehabilitar, uns treballs que van més enllà d'una generació, segons ha afirmat l'historiador Josep Murlà, en la presentació oficial de l'Associació Cultural d'Amics de Sant Esteve d'Olot i del Santuari del Tura. Aquesta entitat és laica, tot i que, òbviament, la presideix el rector de torn, ara mossèn Lluís Solà, i està clar que el culte serà prioritari en cas que coincideixi amb alguna de les activitats que l'entitat hi vulgui fer.

L'objectiu principal, doncs, dels Amics de Sant Esteve i el Tura és promoure la rehabilitació dels espais i del patrimoni que calgui i buscar els recursos per emprendre-la. Una de les fonts de finançament han de ser els socis, amb diferents modalitats de quota com ara la bàsica (20 euros l'any) o la de protector (150 euros). El fet d'haver-se constituït en associació també permetrà aspirar a ajuts de les administracions públiques –com a església només en rep del Bisbat i els destina a altres necessitats més bàsiques–, donatius o els que aconsegueixi amb activitats com ara visites guiades.

L'entitat, de fet, ja ha traslladat les pintures de Lluís Carbonell de la capella dels Dolors i ara vol fer el mateix amb la imatge de la Verge –el model és de Miquel Blay– habilitant un espai a l'accés dret de la porta principal.

Les actuacions prioritàries són la il·luminació de l'altar barroc de Sant Josep, el paviment de la pujada dels Dolors, la diagnosi de la façana i la seva rehabilitació, i la restauració dels vuit quadres de Panyó de la capella del Santíssim, valorada en 18.000 euros per unitat i pendent d'una subvenció. A més, dilluns diversos membres de l'entitat es trobaran amb el regidor de Cultura, Josep Berga, per intentar arribar a un acord per rehabilitar la capella dels Dolors, que passaria a tenir un ús públic i obert a tots els ciutadans.

LA XIFRA

8
quadres
de gran format de l'artista Joan Carles Panyó hi ha a la capella del Santíssim per restaurar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia