Societat

El port Balís aboca sorra a la platja de Llavaneres

És la primera vegada que el club nàutic aposta per regenerar la costa del municipi

L'actuació, que ja ha finalitzat, s'ha dut a terme després de fer-hi analítiques i confirmar-ne la qualitat

El Club Nàutic El Balís ha abocat sorra, per primera vegada, a la platja de Sant Andreu de Llavaneres. L'aportació ha estat de 400 m³ i s'ha extret del tram central del port, situat a la zona de la desembocadura de la riera de Sant Pere. La directora d'operacions d'El Balís, Estibaliz Amatriain, explica que fins aquest moment la sorra que s'extreia es portava directament a la deixalleria però l'any passat es va decidir que aquest cop l'actuació es faria diferent i s'intentaria dur-la a la platja de les Barques, que és la que queda sense quan hi ha forts episodis de llevantades. “Després d'analitzar la sorra es va certificar que la seva qualitat era apta per a qualsevol ús”, assenyala.

Per posar en marxa els treballs, El Balís va llogar la draga que el port del Masnou té en propietat i prèviament va haver de tramitar tots els permisos. De fet, l'autorització per a l'abocament l'emet la Generalitat, un cop comprovats els resultats de les analítiques realitzades, que mostren que les sorres que s'extreuen són admissibles per dipositar a la costa. Les feines, que ja s'han enllestit i que també han servit per millorar el calat de l'àrea esportiva del port, han anat a càrrec íntegrament del club i han tingut un cost aproximat d'uns 25.000 euros.

Tot i que el transvasament realitzat ha estat petit pel que fa a la quantitat de sorra abocada davant de la platja, el club nàutic de Llavaneres té previst un segon dragatge per eliminar l'acumulació de sediments a la bocana de les instal·lacions portuàries. Tot i que encara no hi ha data fixada, la voluntat és fer-ho en els pròxims mesos i que aquesta segona aportació sigui més important, ja que es calcula que se n'extrauran uns 5.000 m³ del fons marí. Si bé el dragatge de sorra en la zona de la riera és habitual i es programa cada dos anys, la responsable d'operacions destaca que els treballs al canal d'entrada del port és la primera vegada que es porten a terme. La intenció d'El Balís a partir ara és poder aprofitar totes aquestes actuacions per ajudar en la regeneració de les platges del municipi.

LA XIFRA

400
de sorra ha abocat el port Balís a la platja de les Barques de Sant Andreu de Llavaneres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciència

Mart alberga grans reserves d’aigua, però massa profundes per accedir-hi

barcelona
successos

Mor el conductor d’una moto en un xoc frontal amb un turisme a Sant Celoni

Sant Celoni
canvi climàtic

Gairebé 48.000 morts per calor a Europa el 2023, el segon pitjor any de la dècada

barcelona
Societat

La Festa Major de Badalona tindrà un Punt Lila per a una celebració lliure de violències

Badalona
Societat

Mor l’excèntric empresari austríac, Richard Lugner

Lloret denuncia sis establiments per vendre alcohol a menors

lloret de mar
successos

Mor un motorista a la C-14 a Vilanova de l’Aguda

Vilanova de l’Aguda
medi ambient

Ulldecona prepara un segon pou d’emergència per abastir tant el reg com la ciutadania

Ulldecona
medi ambient

Denunciats quatre furtius

Barcelona