Societat

Vallter 2000 inaugura la nova planta de biomassa

El nous sistema ha de millorar l'eficiència energètica de l'estació i serà més respectuosa amb el medi ambient

El cost de la central suposarà un estalvi econòmic anual de 20.000 euros

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, va inaugurar ahir la nova planta de biomassa de l'estació d'esquí i muntanya de Vallter 2000. Amb aquesta instal·lació se substitueix l'anterior sistema de calefacció de què disposaven els dos edificis de l'estació i se'n pretén millorar l'eficiència energètica.

El nou sistema de climatització s'ha instal·lat a les dependències de restauració, servei, oficines i allotjament de personal. La instal·lació substitueix l'antic sistema de calefacció format per tres calderes de gasoil amb una baixa eficiència energètica.

La caldera de biomassa que ha entrat en funcionament aquesta temporada s'alimenta d'estella vegetal i substitueix l'antic sistema de calefacció. La instal·lació disposa d'una gran sitja que permet que emmagatzemi un total de 28 tones d'estella, la qual cosa garanteix una autonomia de dos mesos durant les èpoques que són més fredes. Aquesta infraestructura suposa un estalvi anual de 20.000 euros en consum d'energia a l'hora de produir calefacció.

El cost de la central de biomassa ha estat de 145.000 euros. La instal·lació l' ha executat i subministrat l'empresa Tondo Energia. Durant el mes de juliol de l'any passat es va obrir a concurs l'adjudicació d'aquesta instal·lació, que es va fer pública el 3 d'agost. Al mes de novembre van començar a muntar-ne la maquinària i ahir va ser quan en van fer oficial la inauguració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia