Societat

Commoció a Sant Pol de Mar per la mort d'un jove

Uns 300 veïns de la població es concentren davant l'Ajuntament per condemnar el crim i fer un minut de silenci per la víctima

L'alcaldessa creu que hi podria haver “premeditació” en l'agressió mortal

Desenes de veïns de Sant Pol de Mar (Barcelona) s'han concentrat aquest dissabte a la plaça de la Vila del municipi per condemnar la mort d'un jove en una baralla aquest divendres al municipi.

Unes 300 persones han omplert de gom a gom la plaça on està l'Ajuntament per mantenir un minut de silenci en record de la víctima, un cambrer de 35 anys que pertanyia a una família molt coneguda de la població dedicada a l'hostaleria. De fet, molts veïns han hagut de seguir el breu però emotiu acte de record des dels carrers que voregen la petita plaça.

L'actual alcaldessa de la ciutat, Montserrat Garrido, i l'exalcalde Francesc Pomés, oncle de la víctima, han pronunciat unes paraules. Després, els veïns s'han desplaçat en comitiva –encapçalada per la família de la víctima- fins al lloc del crim: un petit mirador al mar, situat just al darrera de l'Hotel i escola d'hostaleria Gran Sol, i que s'ha omplert de flors des del succés.

El telèfon d'emergències 112 va rebre divendres un avís en què s'alertava que s'havia produït una baralla entre dues persones, que va acabar amb un home mort. El jove assassinat va rebre diverses ganivetades per part d'un home que ara es troba detingut. El cas es troba sota secret de sumari.

L'alcaldessa ha explicat a l'ACN que el presumpte homicida és un jove que només feia dos mesos que vivia a la localitat procedent de Lloret de Mar. En aquest breu espai de temps ja havia protagonitzat aldarulls i incidents, alguns en el bar on treballava la víctima.

A l'espera que s'esclareixin les circumstàncies del crim, Garrido ha qüestionat l'hipòtesi de la baralla i ha assenyalat que hi ha indicis de “premeditació” en l'atac, ja que la víctima s'havia enfrontat amb l'agressor diverses vegades perquè causava aldarulls. A més, ha indicat que l'indret on van tenir lloc els fets era on habitualment estacionava la motocicleta la víctima. “Per la informació que tenim, la sensació és que l'estava buscat per agredir-lo; però el que no sabem és el perquè d'aquesta agressió tant brutal”, ha assenyalat.

Després del succés, l'Ajuntament ha suspès tots els actes oficials i festius de la Festa Major de Sant Pau –excepte els culturals i infantils- i s'han decretat tres dies de dol.

Garrido ha assegurat que el poble està “destrossat”. “No estem acostumats a aquests actes de violència: és la primera vegada a la història que passa un fet com aquest”, ha afegit. Segons ha destacat, el jove mort era una “persona molt estimada, gens conflictiva, alegre i dinàmica”. La seva família té dos restaurants al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia