Societat

Premià es reafirma en “el mandat” de Can Sanpere

L'alcalde assegura que el govern complirà la voluntat expressada en la consulta per expropiar l'antiga fàbrica

“El nostre compromís és indiscutible amb el mandat que ens va donar la ciutadania.” Així de clar es va mostrar l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), sobre la voluntat del govern municipal de continuar tenint en marxa el procés perquè l'antiga fàbrica de Can Sanpere passi a ser del municipi. Buch va reiterar aquest compromís durant la presentació a la ciutadania del pla d'actuació municipal (PAM) arran de la pregunta d'un dels assistents sobre aquesta qüestió. En aquest sentit, l'alcalde va explicar en quin estat es troba el procés i va recordar que ara s'està complint una sentència que obliga a tornar a requalificar la superfície de l'antiga fàbrica com a sòl industrial. “Serà un cop s'hagi fet aquest pas que s'iniciaran els processos perquè l'espai passi a ser del poble”, va comentar Buch.

Aquestes afirmacions es van produir després que fa uns dies, a través d'un comunicat, la plataforma Can Sanpere 100% Públic reclamés al govern en minoria de CiU i el PSC que informés dels treballs que s'han dut a terme en relació amb la redefinició del pla urbanístic i sobre l'inici de l'expropiació de la finca “detallant-ne els passos realitzats i el calendari futur amb total transparència”. La plataforma va recordar que la decisió de les urnes va determinar el futur públic de l'equipament i que tots els grups amb representació municipal van donar suport a la viabilitat econòmica de l'expropiació. Entre altres qüestions, el comunicat puntualitzava: “qualsevol subterfugi per no executar aquest mandat suposaria contradir la voluntat de la ciutadania.” El preu d'expropiació de l'antiga fàbrica es valora en uns 5,6 milions d'euros.

La consulta

Fa just un a mica més d'un any que Premià de Mar va decidir fer una consulta per decidir el futur de Can Sanpere. Durant vuit dies els habitants del municipi van poder votar electrònicament o presencialment sobre si s'expropiava la fàbrica. A la consulta hi podien votar 23.000 persones de més de 16 anys. Finalment, només ho van fer 1.968 persones, de les quals la majoria, 1.570, van respondre que sí a la pregunta: “Esteu d'acord que l'Ajuntament expropiï els terrenys de l'antiga fàbrica Can Sanpere per destinar-los a zona verda i equipaments públics?” Un total de 371 van votar que no (18,9%), 17 ho van fer en blanc (0,86%) i 10 van ser vots nuls (0,51%). L'àrea on està Can Sanpere era definida com a terreny industrial, però el 2010 el govern municipal en va modificar els usos en el pla urbanístic per definir-lo com a zona verda i d'equipaments administratius. Però el TSJC va emetre una sentència que donava la raó al propietari de la fàbrica.

LA FRASE

El nostre compromís és indiscutible amb el mandat que ens va donar la ciutadania de Premià de Mar
Miquel Buch
Alcalde de Premià de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.