Societat

L'R8 recupera el servei habitual després del robatori de cable de coure el desembre passat a la bifurcació de Mollet

El restabliment coincideix amb l'inici de les classes del segon semestre a la UAB

La línia R8 ha quedat totalment restablerta aquest dimarts al matí després del robatori de cable de coure el 15 de desembre passat a la bifurcació de Mollet del Vallès i que va causar diversos incendis i greus afectacions en la circulació de trens. Fins ara, els combois circulaven fins a les vuit del vespre entre Mollet-Sant Fost i Martorell, i els viatgers de Granollers Centre i Montmeló que utilitzen habitualment aquesta línia s'havien de desplaçar fins a Mollet-Sant Fost. A partir d'aquesta hora i fins al final del servei, els trens circulaven entre Martorell i Cerdanyola Universitat i es prestava per carretera el trajecte entre Cerdanyola UAB i Granollers Centre. El restabliment ha coincidit amb l'inici de les classes del segon semestre del curs universitari a la UAB.

Per al restabliment del servei habitual a les línies afectades pel robatori de cable de coure de finals de l'any passat, Renfe ha restituït completament els enclavaments de Mollet-Sant Fost i de la Bifurcació Nus de Mollet, que havien quedat totalment inservibles, i parcialment els de La Llagosta i Riera de Caldes. En total, s'han reposat 74 quilòmetres de cablejat dels sistemes de senyalització, comunicacions, gestió de trànsit i seguretat, entre d'altres, que es van veure afectats.

El robatori de 480 metres d'un cable del sistema d'electrificació i el posterior contacte de cables d'alta tensió amb altres conductors elèctrics de baixa tensió va provocar diversos incendis i greus afectacions generalitzades en diferents punts de la infraestructura ferroviària. A més de l'R8, també van quedar perjudicades l'R2 i l'R11, on fins el passat 11 de gener només hi circulaven dos trens per hora i sentit.

Per portar a terme el conjunt d'aquests treballs, Adif ha mobilitzat un equip de gairebé 60 persones, entre tècnics especialitzats i d'empreses tecnòlogues, proveïdores de subministres i de manteniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.