Societat

El jutge ordena tancar la mesquita d'Arenys de Munt

L'Ajuntament ha d'acatar la sentència que dóna la raó a un veí en considerar que no hi ha aparcament per a l'afluència de gent al local

L'alcalde es reuneix amb la comunitat musulmana, que haurà de marxar

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha revocat la llicència que el 2010 va atorgar l'Ajuntament d'Arenys de Munt a la comunitat musulmana per obrir la mesquita. Segons dictamina el jutge, la ubicació del centre de culte als baixos d'un bloc de pisos al veïnat del Pi Gros vulnera el règim establert d'aparcaments, tenint en compte que es tracta d'un indret on conflueixen moltes persones. El tribunal dóna finalment la raó al veí del bloc de pisos que va presentar la demanda, tot i que deixa sense efecte la part en què denunciava irregularitats en la insonorització i la ventilació del local. Tal com assenyalava ahir el mateix denunciant, Valentín Torrecillas, aquesta és la segona vegada que la justícia els dóna la raó, i aquest cop sense que l'Ajuntament hi pugui presentar recurs.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda (ERC), assegura que es farà arribar la resolució judicial a la direcció general d'Afers Religiosos de la Generalitat perquè es valori i es tingui en compte el que pot representar a partir d'ara. “Això vol dir que s'hauran de tancar les mesquites perquè no hi ha prou aparcaments per anar-hi?”, es preguntava l'alcalde, sorprès perquè el tribunal s'hagi agafat a aquest incompliment per ordenar el tancament del local d'oració.

A final de l'anterior mandat, en què ERC governava, es va recórrer contra la primera sentència favorable al tancament de la mesquita. “Disposàvem dels informes dels serveis tècnics que indiquen que l'aïllament acústic era el correcte per concedir la llicència”, assenyala l'alcalde.

Rebuig dels veïns

La polèmica de la mesquita d'Arenys de Munt arrenca abans i tot que obrís les portes. Veïns de l'avinguda Sant Jordi es van mobilitzar quan es va anunciar que s'hi posaria el centre d'oració i es van recollir 350 signatures en contra que es van entregar a l'alcalde d'aleshores, Carles Móra. Els veïns demanaven que es canviés de lloc, però l'Ajuntament va autoritzar l'obertura del centre de pregària tal com permetia la normativa. Abans, però, es va obligar la comunitat islàmica a insonoritzar el local i fer-hi una rampa d'accés.

“El primer Ramadà que es va fer aquí va ser un malson, sort que l'any següent es va canviar de lloc”, recordava ahir Isabel Alarcón, la veïna que ha tirat endavant la demanda amb el seu marit perquè es consideraven greument perjudicats perquè el pati de casa seva, a l'interior del bloc de pisos, tenia accés directe a les finestres del local d'oració. Segons Alarcón, les queixes dels veïns de la zona del Pi Gros han estat constants al llarg d'aquests cinc anys per les molèsties de soroll a la nit.

No ho veia així l'alcalde d'Arenys de Munt, que assenyala que s'han rebut queixes com en altres espais de la ciutat. “La relació amb la comunitat musulmana ha estat i es manté fluida”, afirma Rabasseda. Ahir tenia previst reunir-se amb el col·lectiu musulmà per explicar el contingut de la sentència que els obliga a buscar un altre lloc per poder anar a resar.

LA FRASE

Això vol dir que a partir d'ara s'han de tancar les mesquites perquè no hi ha aparcaments?
Joan Rabasseda
alcalde d'Arenys de Munt (ERC)

LA DATA

25.11.10
Van finalitzar les obres i la comunitat musulmana va començar a resar a la mesquita que ara es tancarà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell