Societat

Els ‘drones' aterren a Fira de Mollerussa

La capital del Pla d'Urgell dedica una fira als petits avions no tripulats

El calendari de fires de Mollerussa, que es va presentar ahir, presenta aquest any com a novetat una convocatòria dedicada al sector dels drones, els aparells que volen per control remot i que poden tenir aplicacions en sectors com per exemple l'agricultura i la seguretat. Es tracta d'un sector emergent i Fira de Mollerussa no ha volgut perdre l'oportunitat d'atreure professionals d'aquest sector tecnològic.

La primera Mollerussa Drone Party tindrà lloc el darrer cap de setmana de febrer, del 26 al 28, als Pavellons Firals. Es tracta d'una trobada pionera a l'Estat, segons assegura Fira de Mollerussa en un comunicat, i serà la primera del calendari de fires d'aquest any.

Els drones ja van fer una primera aparició a la tardor en la Mollerussa Lan Party, on es va gestar la idea de fer una fira especialitzada. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va explicar ahir durant la presentació del calendari que l'ens firal té la voluntat d'impulsar els sectors tecnològics i va augurar un bon desenvolupament d'aquesta primera trobada, a la qual ja s'han inscrit més de seixanta participants.

La Mollerussa Drone Party inclourà un circuit per a la competició de drones de carreres i també un espai relacionat amb aquesta tecnologia, on s'exposaran i es vendran aquests aparells.

L'altra novetat d'aquest any serà el Mollerusssa Events, que s'havia de fer l'any passat, però que finalment es va decidir ajornar fins aquest any. Es tracta d'un festa nocturna i interactiva que tindrà lloc el darrer cap de setmana de novembre i s'emmarcarà en el Black Friday, el divendres negre amb el qual als Estats Units s'inaugura la temporada de compres nadalenques, amb descomptes importants.

En total, Mollerussa farà nou fires comercials aquest any. La més tradicional i d'alt volum comercial és la Fira de Sant Josep, de la qual enguany se'n farà la 144a edició, entre els dies 17 i 20 de març.

La fira tindrà aquest any, entre les seves novetats, un concurs de jardineria urbana que es farà a l'espai que de forma biennal ocupa el Saló del Tractor, que aquest any no es farà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia