Societat

Mercadona obrirà a Tremp en uns terrenys d'una fundació del Bisbat

La cadena de supermercats presenta a l'Ajuntament el projecte per construir un establiment de 2.400 metres quadrats amb un aparcament de 1.300

Tremp ampliarà la seva oferta comercial amb l'obertura, d'aquí a un any, aproximadament, d'un supermercat de la cadena Mercadona. L'empresa ha entrat aquesta setmana al registre de l'Ajuntament el projecte de construcció del centre, que tindrà 2.400 metres quadrats de superfície comercial i 1.300 metres quadrats d'aparcament. El calendari previst és que els treballs s'enllesteixin d'aquí a un any o un any i mig.

El supermercat s'instal·larà en uns terrenys que té la Fundació Fiella a l'entrada sud de la vila, a prop de la comissaria dels Mossos d'Esquadra i de la seu de l'Institut Cartogràfic de Catalunya. La Fundació Fiella, propietària de la residència geriàtrica vinculada a l'Hospital de Tremp, està participada pel Bisbat d'Urgell i ha decidit llogar els terrenys al supermercat per una quantitat que voltaria els 12.000 euros, segons fonts del consistori.

L'esfondrament de l'església de Rosselló divendres passat i el reconeixement per part del Bisbat de Lleida que no té prou ingressos per si mateix per afrontar la conservació i la restauració d'esglésies, ermites i altres immobles que té al seu territori han posat aquests dies sobre la taula les dificultats de l'Església en la gestió del seu patrimoni.

Abans d'aquest acord, Mercadona havia negociat la possibilitat d'instal·lar-se a l'entrada est del municipi, en uns terrenys de múltiples propietaris amb els quals finalment no es va poder posar d'acord. Després de quatre mesos de negociació, ha arribat finalment a un acord amb la localització.

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha explicat que el projecte presentat inicialment per Mercadona amb un pla parcial va motivar una sèrie de correccions per part del consistori i que, consultada la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat, es va reclamar a Mercadona una sèrie de canvis que la cadena de supermercats ha acceptat introduir en el projecte, presentat aquesta setmana i que ara tramitarà l'Ajuntament.

Mercadona s'unirà a un teixit comercial en el qual ja són presents Esclat, Caprabo, Dia i Plus Fresc, a més d'una trama de petit comerç que es concentra sobretot al centre de la vila. Per les dimensions del que projecta ara Mercadona, tindrà un funcionament semblant a Esclat. L'alcalde no creu que el nou supermercat impliqui un impacte important per al petit comerç del municipi. “És possible que afecti més Esclat, Caprabo i aquestes cadenes, de les quals és competència directa; el petit comerç ja va rebre fa anys l'impacte d'aquests establiments i si ha sobreviscut fins ara el més probable és que continuï fent-ho”, opina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia