Societat

Confien trobar un lloc per a la mesquita d'Arenys de Munt

La comunitat islàmica acorda amb l'Ajuntament traslladar-se en un altre emplaçament, tal com ordena el jutge

Es mostren sorpresos que es revoqui la llicència per la manca d'aparcament

La comunitat islàmica d'Arenys de Munt està disposada a marxar, però ja ha fet saber que necessitarà la col·laboració de l'Ajuntament per trobar un altre emplaçament on ubicar la mesquita, tal com requereix l'ordre judicial. “No serà fàcil marxar, però hi estem obligats i s'ha de respectar”, afirma el portaveu de la comunitat islàmica, Bachir Hamanou. No oblida les dificultats que van tenir cinc anys enrere, quan van intentar, sense èxit i aleshores també amb el suport de l'Ajuntament, buscar un altre lloc per anar a resar. “No ens en vam sortir, perquè ningú vol una mesquita al costat de casa i els lloguers al polígon eren massa cars.”

Confien que aquest cop sigui diferent i la mediació municipal els permeti trobar un lloguer en un altre lloc del municipi. “Ens ha sorprès la sentència, però no volem problemes”, apunta Hamanou. L'Ajuntament els va concedir la llicència el 2010 després de fer les reformes d'insonorització i accessos als baixos del bloc de pisos del veïnat del Pi Gros d'on ara han de marxar. El jutge ha estimat en part la denúncia presentada per un veí del bloc, no pas pels problemes de sorolls sinó per la manca d'aparcament, quan a la zona s'hi pot congregar molta gent.

Els representants de la comunitat islàmica es van reunir dissabte amb l'alcalde, Joan Rabasseda (ERC), i la regidora de Benestar Social i Ciutadania, Àngels Castillo (PSC), per conèixer el contingut de la sentència que no havien rebut. “Encara no tenim clar de quant temps disposem per tancar la mesquita, perquè la sentència no parla de terminis, però els donarem suport perquè puguin trobar un altre lloc on anar”, apuntava la regidora.

L'Ajuntament ha posat en coneixement de la direcció d'Afers Religiosos de la Generalitat el contingut de la sentència perquè valori si el cas d'Arenys de Munt fixa un precedent amb l'aspecte de l'aparcament. L'Ajuntament ja va fer els canvis urbanístics per permetre els usos religiosos al polígon industrial. “Ens queda més allunyat per anar-hi des del poble, però si això ens ha d'estalviar conflictes amb els veïns, hi anirem”, deia Hamanou. Abans, s'haurà d'arribar a un acord amb el preu del lloguer i que no s'hi hagi de fer massa reformes. “Vam gastar uns 25.000 euros per adequar els locals per tenir la llicència i això són molts diners per nosaltres”, apunta.

LA FRASE

No serà fàcil marxar, però hi estem obligats i s'ha de respectar. Ens ha sorprès, però no volem problemes
Bachir Hamanou
Comunitat islàmica d'Arenys de Munt anour

LA FRASE

No tenim clar quan temps tenim, però els donarem suport perquè puguin trobar un altre lloc on anar
Àngels Castillo
regidora de benestar social i ciutadania (PSC)

“Hi venim a resar; això no és un centre comercial”

Els divendres al migdia és quan la mesquita Anour d'Arenys de Munt té més concurrència i la sala d'oracions s'omple d'homes i alguna criatura. Algunes dones fan les oracions en una petita estança separada. L'imam presideix les oracions, que s'allarguen fins a quarts de tres de la tarda. Alguns hi arriben en retard i després de rentar-se el peus s'afegeixen a les oracions. En acabat, surten i marxen, tal com han vingut la majoria d'ells, caminant cap a casa seva.

El portaveu de la comunitat, Bachir Hamanou, se sorprèn que la sentència judicial tingui en compte la manca d'aparcament per revocar la sentència. “Aquí venim del poble, i pocs hi vénen amb cotxe. Hi venim a resar; això no és un centre comercial”, diu, molest, perquè ho considera una excusa per fer-los marxar... Quan es fan cerimònies multitudinàries com les del ramadà canvien de lloc perquè no hi caben tots. “Som els primers sorpresos, però no podem fer res més que marxar, perquè no volem problemes”, apunta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
SOCIETAT

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS