Societat

Més denúncies, també contra altres mestres dels Maristes

Hi ha sis noves acusacions de pederàstia a l'escola de les Corts, i una d'una noia contra un professor diferent

La direcció afirma que des del 2013 té un protocol contra abusos sexuals

El nombre de denúncies per abusos sexuals al col·legi dels Maristes de Sants-les Corts ja supera la desena, entre les quals la d'una noia –la primera dona– que acusa un professor diferent del pederasta confés, Joaquín Benítez, segons va anunciar ahir Manuel B.,
el pare que ha destapat aquest cas de pederàstia. El conseller d'Interior, Jordi Jané, va confirmar aquesta segona persona denunciada, sense donar-ne més detalls, a Catalunya Ràdio.

El pare, que canalitza les denúncies a través del correu electrònic [email protected], va explicar als periodistes que, a banda dels quatre casos que ja estan en mans del jutge de Barcelona, i de la denúncia que un exalumne va interposar dissabte passat davant dels Mossos, en les últimes hores hi ha hagut tres noves denúncies, a les quals se n'afegiran tres més al llarg de la tarda. En concret, Manuel B. va acompanyar abans-d'ahir a comissaria un exalumne, que ara té 45 anys, i que es va atrevir a denunciar després d'explicar la situació a la seva dona. També va detallar que un jove va denunciar el seu cas el 2005 als Mossos de manera telemàtica, però no va tirar endavant perquè la denúncia no va ser ratificada a comissaria, segons el conseller.

Per la seva banda, la direcció de l'escola dels Maristes de Sants-les Corts
va emetre ahir un nou comunicat en què insisteix: “Sempre hem estat i estem al costat de les víctimes. Expressem la nostra solidaritat i el nostre suport a totes les persones afectades.” I hi detalla que “el 2013 es va aprovar i es va posar en marxa un protocol específic per a la protecció dels infants contra els abusos sexuals”, que se segueix “escrupolosament en tots els centres”.

L'equip directiu hi afegeix que “renova la col·laboració amb la justícia”, tal com va fer el 14 de juny del 2001, quan va denunciar un cas d'abusos, que el jutge va arxivar perquè els pares del menor no van voler ratificar la denúncia. I manté que només coneix aquest cas i el de desembre del 2013, destapat ara per Manuel B., pare del menor agredit sexualment l'any 2010 per Benítez, que ho va reconèixer davant del jutge. La direcció del centre va mantenir ahir una reunió amb docents del centre escolar de les Corts.

En aquest sentit, l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) dels Maristes de Sants-les Corts també va emetre un comunicat ahir en què “condemna qualsevol tipus de violència i maltractaments a menors”. I hi afegeix: “Demanarem revisar, conjuntament amb l'escola, tots els protocols de prevenció i actuació per tal que casos com aquests no tornin a passar.” També detallen que han sol·licitat una “reunió urgent” amb la direcció del centre
i s'ofereixen a canalitzar cap al col·legi les inquietuds de les famílies.

LA FRASE

Demanem revisar, conjuntament amb l'escola, tots els protocols de prevenció
AMPA Maristes Sants-les Corts

El fiscal accepta la llibertat provisional

La fiscalia de Barcelona va comunicar ahir que no presentarà recurs contra la llibertat provisional de l'exprofessor dels Maristes Joaquín Benítez, que va dictar dissabte passat el titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona, Miguel Ángel Tabarés. El motiu principal per no fer-ho –precisa el portaveu de la fiscalia de Barcelona– és que el magistrat, malgrat no acceptar la presó provisional demanada per la fiscalia, sí que va acceptar totes les mesures cautelars sol·licitades pel representant del ministeri públic, que són: retirada del passaport, compareixença setmanal a comissaria i prohibició de treballar amb menors.

Per la seva part, la presidenta de l'associació El Mundo de los ASI (Abusos Sexuales Infantiles), Alexandra Membrive, va demanar un canvi de legislació perquè els delictes d'abusos sexuals no prescriguin i nous protocols de detecció a les escoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida