Societat

Colau vol que la vaga de metro es desconvoqui

Els sindicats i la CUP, irritats, li recorden la seva etapa d'activista i volen que rectifiqui

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar ahir als treballadors del metro que desconvoquin la vaga prevista pels dies 22 i 24 de febrer –coincidint amb el Congrés Mundial del Mòbil– per poder negociar amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) el nou conveni col·lectiu, ja que l'actual va vèncer l'1 gener. “Sap greu que s'hagi anat directament a convocar una vaga perquè tothom sap que això és incompatible amb una taula de negociació, ja que aleshores tens l'espasa de Dàmocles a sobre”, va afirmar Colau durant una entrevista a Catalunya Ràdio. Unes paraules que van ser criticades pels sindicats i pel grup municipal de la CUP.

L'alcaldessa va assegurar que el govern és “el primer interessat a millorar les condicions dels treballadors dels serveis públics” i va insistir en la seva predisposició per negociar “des del primer dia”. “Precisament perquè tenim tota la voluntat de negociar, demanaria que s'aixequi la vaga per poder reprendre les negociacions”, va explicar. Óscar Sánchez, portaveu del comitè de vaga del sindicat majoritari (CGT), va explicar que les paraules de Colau han indignat els empleats del metro i va considerar que “criminalitzen els treballadors que han convocat la vaga”. “És un dret constitucional i una mesura de pressió que els treballadors utilitzen en una situació límit”, va etzibar. Per Sánchez, les declaracions de l'alcaldessa són d'una “hipocresia aclaparadora”. “Són especialment irritants perquè vénen d'algú que quan negociava amb les entitats bancàries les ocupava per fer pressió; les paraules que ha dit són les que deien els directors de les entitats quan ells [la PAH] les ocupaven”, va dir. Sánchez va criticar el “canvi de criteri interessat” de l'alcaldessa i li va exigir que demani excuses.

En la mateixa línia es va expressar la CUP, que va exigir “la rectificació immediata i pública” de les paraules de Colau, tot recordant el seu passat com a activista social. El grup municipal –en què un dels regidors és el treballador d'autobusos de TMB Josep Garganté– va denunciar que “la presidència de TMB, tant en el cas de metro com en el de bus, ha tancat la porta a la negociació” i va explicar que l'empresa ha desconvocat la reunió que hi havia prevista avui amb els sindicats del suburbà. La CUP creu que les paraules de Colau demostren “feblesa i una manca de coneixement sobre el dret a vaga”. “La lògica empresarial de tancar-se en banda en un conflicte laboral quan els treballadors convoquen vagues mostra la cara més rància de l'Ajuntament, un xantatge que tots els anteriors governs han utilitzat”, va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT