Societat

El dia del quasi tothom

Montilla i Felip Puig van ser dels pocs que es van perdre la inauguració d'ahir

Puigdemont cita l'expresident reivindicant l'origen del projecte

Tota realització que mereixi ser comparada amb l'obra de la Seu per la seva complexitat i extensió en el temps, i la línia 9 del metro no se n'escapa, és el resultat d'un treball coral amb centenars de persones implicades, des del primer operari fins al més alt responsable polític. Ahir, en l'espaterrant vestíbul de l'estació de la Fira, obra del reconegut arquitecte japonès Toyo Ito, on es va fer la inauguració, hi havia quasi tothom que ha posat un gra de sorra, o dos, en la realització
del projecte. La gentada que s'hi
va congregar era la mostra més evident que hi havia ganes d'inauguració i que aquest país fa temps que no estrena una obra d'aquesta importància estratègica.

Entre els que hi van ser presents, destacava l'expresident de la Generalitat Artur Mas, que va debutar en el seu nou paper d'actor de repartiment de luxe. I, amb ell, tota la cadena de polítics que han tingut la responsabilitat de l'obra pública del país des que es
va començar a projectar el metro, a finals del segle passat.

A donar la mà a Carles Puigdemont, i a l'actual conseller Josep Rull, hi van acudir els exconsellers Pere Macias, Joaquim Nadal, Lluís Recoder i Santi Vila. Entre els responsables de l'obra pública, va destacar, però, l'absència de l'home que va posar la primera pedra del projecte, Felip Puig. Tampoc hi van ser presents els expresidents José Montilla, tot i que havia estat convidat per l'organització de l'acte, i Jordi Pujol, a qui ningú havia convidat, però que Carles Puigdemont va citar expressament reivindicant-lo com el president del govern que va impulsar l'obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia