territori

Un llibre relata els vincles entre Miró i Hemingway a través del quadre 'La masia'

El volum és el resultat de cinc anys de recerca del professor Alex Fernández de Castro des de Mont-roig del Camp fins a Boston

'La Masia' (1925) va ser un quadre especial per Miró. Inspirat en la seva casa d'estiueig a Mont-roig del Camp (Baix Camp), es considera un dels últims quadres d'estil figuratiu de l'artista fins al Miró més simbòlic. Una vegada acabat, però, no l'aconseguia vendre. Va ser Ernest Hemingway qui li va comprar quan es van conèixer a París gràcies a un 'crowdfunding' del segle XX que va impulsar entre els seus amics per poder regalar-li a la seva primera esposa. 'La masía. Un Miró para Mrs. Hemingway' (Publicacions de la Universitat de València), del professor i periodista Alex Fernández de Castro (Barcelona, 1966), relata els vincles entre l’artista i l’escriptor i és el resultat de cinc anys de recerca i documentació des de Mont-roig del Camp fins a Boston, passant per Barcelona i Palma.

 

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia