Societat

Més esports i música en la Festa de la Llum de Manresa

La capital del Bages celebra, fins al 6 de març, les Festes de la Misteriosa Llum l'any en què han estat declarades patrimoni festiu de Catalunya

La Festa de la Misteriosa Llum torna a recordar el fet que, segons explica la tradició, va tenir lloc el 21 de febrer del 1345: l'arribada de la llum a l'església del Carme, que posava fi al conflicte entre Manresa i el bisbe de Vic per la construcció de la séquia que havia d'abastir d'aigua la ciutat després d'una important sequera. I ho fa amb un tret diferencial en relació amb l'any anterior: la Festa de la Llum ja forma part del catàleg del patrimoni festiu de Catalunya.

Les activitats esportives i musicals guanyen pes en el programa d'actes, que acabarà el 6 de març amb la Transèquia i que es caracteritza per les nombroses propostes de caire cultural que ofereixen les entitats, els actes religiosos i de cultura popular i tradicional que envolten el 21 de febrer, les novetats que aporten els administradors de la festa –enguany el Club de Tennis Manresa, l'any del seu 50è aniversari– i la Fira de l'Aixada.

Actes com ara els Jardins de Llum, el Misteri de la Llum, l'Arribada de la Llum i l'Aigua, i la Concòrdia o l'Encesa de la Nova Llum van guanyant pes específic en la configuració de la programació.

Els actes del dia 21

10.30 h, seguici i missa a l'església del Carme.

A les 11.30 h, pujada i baixada del pilar de quatre a les escales del Carme i desfilada de la imatgeria local fins a la plaça Major. Tronada a la Manresana i Trobada de Lluminaires.

Aus rapinyaires en la Fira de l'Aixada

M.J.R.

La Fira de l'Aixada, que els dies 27 i 28 de febrer arribarà a la dinovena edició, recupera l'exposició i exhibició d'aus rapinyaires amb la presència de l'empresa local de falconeria Acariciando el Aire. D'entre les novetats d'aquest mercat destaquen també que La Trinitat tindrà nou director musical i nous actors, que es potenciaran les activitats d'esgrima antiga a la plaça del Milcentenari i que diverses entitats locals estrenaran espectacles i tallers. Els carrers del centre històric s'ompliran d'artesans, mestres d'antics oficis, joglars i guerrers de l'època medieval. Hi participen més de quatre-centes persones –entre actors i voluntaris– en sis espais escènics diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia