Societat

Camós regula per primer cop la tinença d'animals

Entra en vigor una ordenança pensada sobretot per evitar les molèsties que ocasionen alguns gossos

L'Ajuntament de Camós s'ha dotat per primer cop d'una normativa que regula la tinença d'animals al municipi. “Amb l'ordenança pretenem que hi hagi una bona convivència entre les persones i els animals de companyia, en especial els gossos”, va explicar ahir l'alcalde, Josep Jordi (JxC-ERC). Les molèsties ocasionades per gossos –hi va afegir– són principalment els excrements a la via pública i, sobretot, els sorolls a la nit. Respecte d'això últim, en l'ordenança s'especifica que si es reben queixes d'un gos de manera reiterada, se'l considerarà molest i podrà ser traslladat “a un establiment adequat a càrrec del propietari, o a unes caneres”.

Els perillosos

Entre les restriccions incloses en la normativa figura la prohibició d'acostar els gossos a menys de 5 metres d'un parc o un espai infantil, i l'obligatorietat de dur el morrió posat per als gossos que anteriorment han atacat algú, els que estan ensinistrats per a la defensa i l'atac i les races considerades perilloses: bullmastiff, dòberman, dog argentí, dog de Bordeus, fila brasiler, mastí napolità, pit bull, presa canari, rottweiler, Staffordshire i Tosa japonès. Sigui quina sigui la raça, els gossos han d'anar sempre lligats i han de dur la identificació.

D'altra banda, els excrements els ha de retirar l'amo de l'animal de manera immediata. Quant a les sancions, es preveu que les considerades lleus siguin de fins a 60 euros; les greus, de fins a 300, i les molt greus, de fins a 600.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia