Societat

Els anticonceptius són un mal menor, pel papa

Francesc també diu que Joan Pau II feia bé de tenir una gran amistat amb una dona

El papa Francesc va parlar ahir de la possibilitat de fer servir mètodes anticonceptius “com a mal menor” contra el risc que suposa el virus del Zika per a les dones si es queden embarassades. El papa va fer aquestes declaracions a l'avió que el va portar a Roma des de Mèxic, on ha estat de viatge.

En tot cas, Francesc va deixar clar que “l'avortament no és un mal menor, és un crim”. Sobre la interrupció de l'embaràs, Francesc va ser dur: “És treure'n fora un per salvar-ne un altre. És el que fa la màfia.”

Sobre la possibilitat de fer servir anticonceptius –aspecte en què anteriors papes, com Joan Pau II, van estar totalment en contra, ni tan sols per combatre la sida– Francesc va recordar ahir que Pau VI en una “situació difícil a Àfrica”, referint-se a la guerra al Congo Belga, “va permetre a les monges utilitzar anticonceptius en casos en què fossin violades”. Però va demanar “no confondre” el mal d'evitar un embaràs, per si sol, amb un avortament.

Sobre l'avortament va dir que “no és un problema teològic”. “És un problema humà, és un problema mèdic. S'assassina una persona per salvar-ne una altra i va contra el jurament hipocràtic que els metges han de fer”, va avisar de forma molt contundent. En canvi, va dir, “evitar un embaràs no és un mal absolut”

Joan Pau II i l'amiga

Els periodistes que ahir viatjaven amb el papa de Mèxic a Roma no van desaprofitar la xerrada del pontífex a l'avió per demanar-li sobre la polèmica relació que la BBC ha destapat aquesta setmana entre Joan Pau II i Anna-Teresa Tymieniecka, una amiga seva casada.

“No ens hem d'espantar si un papa té amistat amb una dona”, va dir. I va confessar: “Jo coneixia la relació entre sant Joan Pau II i aquesta filòsofa quan era a Buenos Aires. Era una cosa que se sabia fins i tot pels seus llibres. Joan Pau II era un home inquiet.”

Francesc va dir que és de l'opinió que “un home que no sap tenir una bona relació d'amistat amb una dona –i no parlo dels misògins, que són uns malalts– és un home al qual li falta alguna cosa”. “El papa es un home que té necessitat de conèixer el pensament de les dones”, va acabar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Salut implanta el botó del pànic als hospitals que han patit agressions als professionals

Vilafranca del Penedès
Olot

L’esperat retorn de l’escultura de Sant Esteve

Olot

Les obres de les noves depuradores d’Esponellà i Fontcoberta s’iniciaran enguany

banyoles

La UdG participa de la nova aliança d’universitats transfrontereres ACROSS

girona
societat

El TSJC denega l’amnistia pels aldarulls al botellot massiu de la Mercè

barcelona
societat

Els naixements cauen un 3,9%, i Martina i Jan són els noms més posats el 2023

Barcelona
societat

Un 81% de les persones que viuen al carrer a Barcelona no ha rebut atenció social

barcelona

Comença la vacunació massiva per parar el mal de la llengua blava

Prats de Lluçanès

L’Ajuntament ja té el pressupost per cobrir la pista exterior de Palol d’Onyar

quart