Societat

El Masnou registra cent peticions per pobresa energètica

El consistori va engegar el 19 de gener un protocol per evitar el tall del subministrament d'aigua, llum i gas

En tan sols un mes un centenar de persones han acudit als serveis socials del Masnou per evitar que els tallin l'aigua, la llum o el gas. El 19 de gener el municipi va instaurar un protocol per evitar qualsevol tall en el subministrament de l'energia als veïns del municipi i, des de llavors, un centenar de persones han demanat aquesta ajuda, detalla Maria Jesús Domínguez, cap d'Acció Social. Domínguez especifica que algunes d'aquestes demandes són avaluades, mentre que altres han estat acceptades. “Moltes persones ja eren usuàries dels serveis socials, estaven en tractament, ja coneixíem la situació i hem aplicat directament el protocol”, precisa Domínguez.

La regidora d'Acció Social, Noemí Condeminas, explica que el 29 de juliol del 2015 el Parlament de Catalunya va aprovar la llei per combatre l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. Aquest protocol que ara engega el Masnou, precisament, el que fa és articular aquesta llei per “evitar aquests talls”.

Per això, el consistori ha arribat a un acord amb la companyia que subministra l'aigua al Masnou, Sorea. Tal com estipula el protocol del Masnou, els serveis socials de l'Ajuntament, a través d'uns criteris principalment econòmics i recollits en la legislació catalana, avaluen els usuaris. Si s'escau, destaca Condeminas, el municipi elabora un informe social d'emergència que envia a les companyies per evitar els talls o que se'ls apliqui una tarifa social en què només paguen l'aigua que consumeixen, sense cap cànon addicional.

El Masnou destina 100.000 euros anuals a un pla de xoc, una part dels quals enguany s'invertiran en aquesta mesura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia