Societat

Un segon professor dels Maristes confessa tocaments a antics alumnes 

Tres exalumnes del col·legi dels Maristes de La Immaculada han relatat abusos sexuals

Un segon professor d'un col·legi dels Maristes de Barcelona, l'ubicat a l'Eixample, ha confessat haver comès tocaments a antics alumnes del centre entre els anys 70 i 90, quan era tutor d'un curs d'EGB, un dels quals ha denunciat ara el cas als Mossos d'Esquadra. 

Segons publica aquest divendres l'edició digital d'El Periódico, el professor, A.E., que fa anys va abandonar el centre i viu ara al seu poble natal de la Comunitat Valenciana, ha reconegut al rotatiu que, entre els seus alumnes, que tenien de 7 a 10 anys, “a algun sí” els va fer tocaments als genitals quan els cridava a la seva taula.

En conversa telefònica amb els periodistes, A.E. assegura que llavors sentia “una espècie d'atracció” cap als menors i que voluntàriament va optar per “deixar-ho estar”: “No em van fer fora del col·legi. Me'n vaig anar jo per aquest problema, que era superior a les meves forces”.

L'exdocent afegeix que una vegada “va passar un cas d'aquests amb un menor, però no va ser res especial. Jo no creia que hagués fet res, però un pare es va queixar, bé, va dir que hi havia hagut algun tocament i això. Però jo no considerava que això fos un tocament i per això ho vaig deixar tot. Perquè, em vaig dir, a veure si ara per qualsevol cosa...”.

Tres exalumnes del col·legi dels Maristes de La Immaculada, al districte de l'Eixample de Barcelona, han relatat ara al rotatiu els abusos sexuals als quals els va sotmetre un professor quan tenien entre 7 i 10 anys d'edat, entre els anys 70 i 90. 

El 1977, la família d'un dels nens va alertar a la direcció de l'escola que A. E. abusava del seu fill, però l'escola no va atendre la queixa i el professor va seguir en el seu lloc durant 16 anys més.  El 1993, la mare d'un altre dels menors va denunciar davant el director els tocaments que el mateix professor li feia al seu fill, data en la qual el col·legi va decidir pel que sembla apartar el docent a canvi que la família renunciés a la seva intenció de denunciar el cas a la policia, segons ha afirmat la dona, M.C., a El Periódico

Ha estat el fill d'aquesta dona, que actualment té 32 anys, el que finalment s'ha posat en contacte amb els Mossos d'Esquadra per denunciar el cas. 

La Fundació Champagnat, que gestiona totes les escoles dels maristes a Catalunya, ha assegurat avui a Efe que no els consta cap denúncia sobre presumptes abusos comesos en els Maristes de l'Eixample de Barcelona el 1993 i que si els arribés una denúncia actuarien “en conseqüència”.

De la seva banda, les denúncies per abusos a l'escola Maristes de Sants - Les Corts s'acosten a la trentena, la meitat d'elles dirigides contra el pederasta confés Joaquín Benítez i la resta contra diversos professors del centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia