Societat

Barcelona donarà ajuts per reformar interiors de pisos

El govern de Colau invertirà 236 milions en polítiques de rehabilitació

El pla aplana el camí al pacte amb el PSC

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat un esbós de pla per convertir la rehabilitació, tant d'edificis com de l'espai públic, en un eix troncal de la política urbanística. Una voluntat que, a partir d'ara, s'ha de concretar en mesures i actuacions més detallades, però que ja disposa d'un pressupost de sortida de 235.800.000 euros a executar fins a finals de mandat. Aquest import es destinarà a tres grans capítols, com són els ajuts a la reforma d'habitatges privats –s'hi destinaran 80 milions–, l'adequació del parc públic i els edificis de titularitat municipal –32,8 milions més– i els projectes de millora de carrers i places –123 milions.

Una de les singularitats del pla és que, per primer cop, el consistori subvencionarà treballs de rehabilitació als interiors dels edificis. Fins ara, essencialment, aquesta línia d'ajuts anava molt orientada a afavorir reformes en elements comuns dels habitatges, com ara façanes, cobertes o terrats. La instal·lació d'ascensors era un altre clàssic. El govern d'Ada Colau, però, ha incorporat el criteri que també s'ha de garantir l'habitabilitat dels inquilins, especialment els que tenen rendes més baixes, i per això l'Ajuntament ajudarà a costejar obres, de comú acord amb els propietaris, per solucionar problemes com ara la humitat o per rehabilitar banys i cuines.

El contingut del pla s'ha consensuat amb el PSC –el seu regidor Daniel Mòdol va ocupar ahir un lloc destacat en la presentació–, en un gest que és més que un acostament per tancar un acord de govern amb Colau. Ara ja sí, sembla qüestió de dies.

LA XIFRA

6.300
habitatges
del parc públic de lloguer es reformaran per millorar-ne els accessos, façanes o aïllaments.

Recuperar habitatges buits i espais públics

A banda dels ajuts per adequar pisos –siguin propietat pública o privada–, el pla presentat ahir també preveu una línia específica per incentivar la reforma dels pisos que ara estan buits, amb l'objectiu que s'incorporin a la borsa de lloguer social. Pel que fa a l'espai públic, s'invertiran 123 milions per, entre altres coses, condicionar paviments, soterrar xarxes de serveis, restaurar edificis singulars a crear noves façanes a partir de parets mitgeres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona
medi ambient

La Paeria avança la campanya de control de mosquits a Lleida

LLEIDA
municipal

Reus distingeix Carme Saldaña i la Confraria Jesús de l’Amargura

REUS
medi ambient

Solsona consumeix massa aigua i també tanca dutxes esportives

SOLSONA
EDUCACIÓ

Projecte innovador europeu amb l’escola Carme Auguet i la UdG

girona
medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA