Societat

Tapes variades de bull per degustar aquest plat de la cuina torrenca

Diumenge se celebrarà a Torredembarra la mostra gastronòmica dedicada a aquesta recepta marinera

El bull és un plat típic de la cuina de pescadors de Torredembarra que s'elabora amb l'estómac sec de la tonyina. Es tracta, doncs, d'una cuina d'aprofitament de la part menys noble del peix, que els pescadors salaven i assecaven per al consum familiar. D'aquestes tripes seques se'n diu bull i, abans de guisar-les, cal preparar-les deixant-les en remull i després escaldant-les. La recepta més tradicional inclou patates esberlades i all i pebre. Actualment no és fàcil aconseguir l'ingredient principal, i a les llars es tendeix a evitar preparacions tan llargues. Per això, la Mostra Gastronòmica del Bull, que diumenge arribarà a la desena edició, és una excel·lent ocasió per poder menjar aquest plat de gust tan particular. Durant la diada es podran degustar tapes de bull a l'all i pebre i croquetes de bull preparades pels torrencs Argentina Pijuan i Eloi Figuerola, i Àlex Segú, del restaurant Mulsum. A més, al matí es podrà assistir al xou de cuina en directe en què els cuiners Oriol Castro, del restaurant Compartir, de Cadaqués, i Disfrutar, de Barcelona, i Àlex Segú, del restaurant Mulsum, de la Riera de Gaià, mostraran com es cuina el bull. La mostra també inclou un inflable i un taller de cuina per als més petits, que aprendran a fer una cassoleta de tonyina, i una cantada d'havaneres a càrrec del grup Veles i Vents.

La Mostra

6 de març als jardins de Cal Bofill. A les 12.30 h, cuina en directe, i a les 13 h, degustacions de tapes (3€) i havaneres.

www.torredembarra.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
europa

La Comissió Europea vol ampliar les zones lliures de fum

barcelona
salut

Es redueixen un 15% els treballadors que van amb cotxe a l'Hospital d'Olot

olot
Sanitat

El nou CAP Florida Sud de l’Hospitalet de Llobregat obrirà el dia 25

L’Hospitalet de Llobregat
MEDI AMBIENT

Neumàtics, plàstics i ferros, els principals residus del fons marí al port de la Ràpita

La Ràpita
Europa

Pugen a dinou les víctimes del temporal Boris

Barcelona
Societat

Uns 170.000 turistes visiten cada dia Barcelona

Barcelona
Turisme

L’Ajuntament de Barcelona vol quadruplicar el preu que paguen els autocars turístics per aparcar

Barcelona

Els robatoris de bicis creixen un 34% en dos anys

Barcelona

Assaig del nou sistema de recollida de residus al Barri Vell i el Mercadal

Girona