Societat

Berga acollirà dones en risc d'exclusió

Càritas, satisfeta de com avancen els preparatius, confia obrir la casa aviat

Berga posarà en marxa les properes setmanes una casa d'acollida per a dones en risc d'exclusió social. Càritas Diocesana i el bisbat de Solsona treballen des de mitjan gener per posar el projecte en funcionament.

Situat a l'antic convent de les carmelites missioneres, les Vetlladores, al barri vell de Berga, serà el primer habitatge d'aquestes característiques que s'impulsa des del bisbat. La casa permetrà acollir-hi deu unitats familiars (dones amb fills), de manera que podran arribar-hi a viure més de vint persones. Disposa d'espais comuns i de convivència i d'espais més reduïts i íntims.

El director de Càritas, Josep Vidal, es mostra orgullós de com estan avançant els procediments per obrir la casa. Vidal va remarcar que “és un procediment complex, ja que es tracta d'un servei social que abans no existia i, per aquest motiu, convé que el màxim nombre d'entitats socials n'estiguin al cas”. Per això, Càritas i el bisbat sumen esforços per donar a conèixer el projecte a la recerca de suport i de casos d'exclusió que s'hi puguin emmarcar.

L'objectiu és ajudar i acollir dones, amb fills o sense, que es trobin en una situació de vulnerabilitat, ja sigui per falta de
recursos econòmics, pel fet de ser víctimes de violència de gènere o per altres casos de desemparament.

Se'ls oferirà allotjament temporal perquè puguin reflexionar sobre la seva situació i veure cap on orientar el seu futur i encaminar la seva vida. “Moltes dones no només necessiten cobrir les necessitats econòmiques i de recerca de feina; també els cal algú que les acompanyi, que les aculli, que les ajudi a recuperar-se, a trobar el seu lloc i a reconduir la seva vida”, explica Vidal.

Via d'accés a la casa

La via d'accés a la casa serà per mitjà de les parròquies i les Càritas Parroquials del bisbat de Solsona. A més, les entitats socials poden proposar dones susceptibles de viure a la casa.

Un cop a la casa, un professional atendrà i farà un seguiment social de cadascuna de les dones. En qualsevol cas, serà important que les dones tinguin un cert nivell d'autonomia personal que els permeti no haver de dependre d'un suport professional continuat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Prop de 12.000 trucades preventives per la calor en dos mesos a Barcelona

Barcelona

Foment de l’adopció d’animals amb un vídeo abans de cada sessió al Cinema Catalunya de Terrassa

TERRASSA
Infraestructures

Transformaran el camí de Térmens a Bellvís en una carretera

Térmens

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar

Troben un manuscrit inèdit de Víctor Català on es descriu un ball popular

l’escala
Medi ambient

Creixen un 20% les denúncies dels Agents Rurals

Cercs
FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA