Societat

La PAH anuncia que es queda una setmana més davant el BBVA de Cunit

Diuen que marxaran si la setmana vinent consensuen la resolució de dos casos

Tenen onze casos pendents amb aquest banc

L'assemblea de membres de la Plataforma per la Hipoteca (PAH) del Baix Penedès va anunciar ahir que, després d'una setmana d'acampada i protestes davant l'oficina del banc BBVA de Cunit, hi continuaran, com a mínim , una setmana més.

Aquest és el temps límit que la plataforma li dóna al BBVA perquè proposi una solució de consens en dos dels onze casos que la plataforma té pendents de solució amb aquesta entitat bancària al Baix Penedès.

Ahir al matí representats de la PAH del Baix Penedès i del BBVA, amb membres de la unitat de Mediació dels Mossos d'Esquadra es van reunir per intentar trobar una sortida a les protestes de la PAH, que fins i tot han obligat a tancar l'oficina de Cunit algun dia.

Els representants de la plataforma van explicar ahir que han aconseguit aturar el procés de desnonament pel qual es van instal·lar davant de l'oficina bancària, però que “no s'ha solucionat res”. Segons ells, hi ha com a mínim onze casos greus i urgents que necessiten solució immediata. La PAH assegura que BBVA és l'entitats que més entrebancs posa per arribar a acords. “Demanen molta documentació, que costa diners, i quan la tenen la deixen caducar”, afirmava ahir Neus Calvo, de la PAH del Baix Penedès.

En la reunió d'ahir, els representants del BBVA es van comprometre a presentar una proposta de consens d'aquí a un mes per a quatre dels casos presentats sempre i quan la PAH del Baix Penedès aporti tota la documentació necessària abans de divendres. El banc va demana, a canvi, als manifestants que abandonin l'acampada i les protestes. Però els activistes no volen cedir tan fàcilment. Diuen que porten esperant, en alguns casos, des del mes de novembre. Per això, demanen un gest de l'entitat bancària dins dels pròxims set dies abans d'abandonar les mobilitzacions.

LA FRASE

Ens demanen un munt de documentació que costa diners i després la deixen caducar
Neus Calvo
REPRESENTANT DE LA PAH BAIX PENEDÈS

Set dies de protestes de dia i de nit

Ahir va fer una setmana que entre 30 i 40 persones s'han manifestat cada dia davant de l'entitat i algunes d'elles han dormit allà en tendes de campanya. I així seguiran, com a mínim, fins dimecres que ve. Són protestes sorolloses de dia i presència silenciosa de nit. Aquest model de manifestació de la PAH respon a la voluntat de no cedir fins que no aconsegueixen resultats, tal com ha passat en aquest cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona

Malgrat, exemple per a Greenpeace

Malgrat de Mar
LA crònica

Bronzo, on es pot tastar Venècia sense sortir de Barcelona

BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara la verola del mico emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

Inundacions en el dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida