Societat

La PAH anuncia que es quedarà una setmana més al BBVA de Cunit

Diuen que marxaran si la setmana vinent consensuen la resolució de dos casos

L'assemblea de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) del Baix Penedès va anunciar ahir que, després d'una setmana d'acampada i protestes davant l'oficina del banc BBVA de Cunit, hi continuaran, com a mínim, una setmana més. Aquest és el temps límit que la plataforma dóna al BBVA perquè proposi una solució de consens en dos dels onze casos que la plataforma té pendents de solucionar amb aquesta entitat bancària al Baix Penedès.

Ahir al matí representats de la PAH del Baix Penedès i del BBVA, amb membres de la unitat de mediació dels Mossos d'Esquadra, es van reunir per intentar trobar una sortida a les protestes de la PAH, que fins i tot han obligat a tancar l'oficina de Cunit algun dia.

Els representants de la plataforma van explicar que han aconseguit aturar el procés de desnonament pel qual es van instal·lar davant de l'oficina bancària, però que “no s'ha solucionat res”. Segons ells, hi ha com a mínim onze casos greus i urgents que necessiten una solució immediata. La PAH assegura que el BBVA és una de les entitats que més entrebancs posen per arribar a acords. “Demanen molta documentació, que costa diners, i quan la tenen la deixen caducar”, afirmava ahir Neus Calvo, de la PAH del Baix Penedès.

Ahir els representants del BBVA es van comprometre a presentar una proposta de consens d'aquí a un mes per a quatre dels casos presentats sempre que la PAH del Baix Penedès aporti tota la documentació necessària abans de divendres. El banc va demanar, a canvi, als manifestants que abandonin l'acampada i les protestes. Però els activistes no volen cedir tan fàcilment ja que en alguns casos des del mes de novembre que s'esperen. Per això demanen un gest de l'entitat bancària en els pròxims set dies abans d'abandonar.

Protestes simultànies al Baix Penedès

La protesta davant l'oficina de Cunit es va intensificar aquesta setmana amb manifestacions simultànies davant les oficines del BBVA dels diferents municipis del Baix Penedès. La PAH del Vendrell assegurava dilluns que l'objectiu era aconseguir que l'entitat bancària apliqui la llei 24/2015 de la Generalitat, de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.