Societat

Justícia ajorna la digitalització dels jutjats

El departament afirma que està analitzant les causes d'unes incidències per consolidar l'E-justicia.cat

Mig centenar de funcionaris denuncia que provoca retards

La digitalització dels jutjats catalans “no s'atura”, però distintes incidències han provocat que el Departament de Justícia, que encapçala Carles Mundó, faci una parada tècnica per analitzar les causes d'aquests “problemes d'estabilitat” i així “consolidar” el sistema informàtic, anomenat E-justicia.cat. Un portaveu del departament va explicar aquest ajornament, ahir després de la protesta que van protagonitzar mig centenar de funcionaris de la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Per complir el mandat del Ministeri de Justícia de paper zero als jutjats, la Generalitat va anar més enllà i va fixar un calendari per implantar l'expedient judicial electrònic de forma gradual a tots els jutjats. L'anomenat E-justicia.cat es va instal·lar des del febrer passat als 58 jutjats civils de Barcelona (els de primera instància), a tres jutjats Socials de Barcelona, i a tots els civils de Badalona, Mataró, Terrassa, L'Hospitalet, Sabadell i Granollers. Al juny es volia tenir implantat a tots els jutjats, inclòs el contenciós administratiu, i només quedava sense data prevista els de l'àmbit penal. Segons el departament, la incidència en tots els jutjats digitalitzats- es va produir del 8 a l'11 de febrer, fet que ha provocat una “aturada momentània” de noves implantacions, fins que els proveïdors en garanteixin un bon ús del sistema.

Precisament, això és el que reclamaven ahir un grup de funcionaris en una concentració subscrita pels sindicats STAJ, CSIF, CCOO i la UGT. “Si abans es tramitaven 20 expedients, amb l'E-justicia.cat només se'n fan dos al dia perquè el sistema va molt lent, no es troben formularis o no es troben les persones que intervenen en un procés”, va assegurar Vicente Navarro, portaveu de STAJ. Navarro fins i tot va manifestar que aquestes deficiències han provocat “estrès i afectacions a la salut dels treballadors”. Ara hi ha uns 650 empleats a Barcelona i uns 400 a altres ciutats, que treballen amb el nou sistema. “El Ministeri volia copiar el sistema a la Generalitat. No dubtem de la seva bona voluntat, però si hi ha errors, cal admetre'ls”, va cloure Navarro.

LA XIFRA

25
deficiències
asseguren que han detectat els sindicats de Justícia en el nou sistema informàtic E-justicia.cat

Reforç al jutjat de Badalona

Una de les situacions més insostenibles, fa temps denunciades pels professionals i la mateixa Generalitat, és la sobrecàrrega del 220% que suporta el jutjat de Primera Instància número 7 de Badalona, que és l'únic especialitzat en Família, que ha de tramitar totes les separacions, divorcis, adopcions i incapacitats dels municipis Badalona, Sant Adrià de Besòs i Montgat , a banda de modificacions de mesures com les pensions pels fills.

Els sindicats van anunciar ahir, que finalment, el departament ha posat un reforç puntual, com si fos un segon jutjat, fins que el Ministeri de Justícia el creï de veritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia