Societat

Cabrils estrenarà el curs vinent un Institut per als alumnes d'ESO

Preocupació al municipi perquè no s'hi oferirà el batxillerat

Fins ara els joves estudiaven en un equipament provisional de l'Ajuntament i en barracons

Cabrils estrenarà el curs vinent un nou institut, que estatjarà tres línies de l'educació secundària obligatòria (ESO). Els alumnes de batxillerat, però, hauran de continuar realitzant els seus estudis en un altre centre de secundària d'alguna població veïna. Fins al 2009, bona part dels joves cabrilencs cursaven l'ESO i el batxillerat a l'institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt. Aquell any, però, es va instal·lar provisionalment l'Institut de Cabrils en la masia Mas Maria, un equipament municipal, on els alumnes estudiaven l'ESO en mòduls prefabricats.

El 2015 es van iniciar les obres de l'edifici del nou institut, que en un inici estava previst que també albergués dues línies de batxillerat, explica el regidor d'Ensenyament, Oriol Gil. Arran de la crisi, el municipi va registrar una davallada de població. “Ens en vam adonar per l'escola bressol, que és el primer servei que ho nota”, manifesta. Per això, es va decidir que l'institut només tingués l'ESO.

“És una decisió que comporta preocupació al municipi”, diu Gil. Exposa que hi ha famílies que a l'hora d'escollir els centres d'educació dels fills miren el projecte que ofereixen els instituts. “Pot ser si no hi ha batxillerat prefereixen portar el nen a estudiar la secundària en un altre municipi”, ressalta Gil. Tot i així, es mostra optimista i afirma que el més important és que ja tenen el centre. “Tens un edifici que et garanteix que l'institut hi serà, perquè una altra opció és que s'hagués tancat”, remarca.

També destaca que ara els alumnes no hauran d'estudiar més en barracons i que el nou centre tindrà “una aula més confortable, unes infraestructures més adequades i aules més equipades”. L'institut s'ubicarà a l'avinguda de les Escoles, on hi ha els dos centres de primària del municipi: L'Olivera i el Mas Maria. A prop també hi ha el pavelló municipal, on els joves podran anar a fer-hi activitats esportives.

Un projecte de futur

Gil recorda que en el nou edifici de l'institut hi ha espai perquè en el futur s'hi puguin oferir les dues línies de batxillerat o cicles formatius. Un dels projectes que hi ha sobre la taula, assegura, és oferir cursos de gastronomia, ja que Cabrils té la marca de vila gastronòmica.

El Mas Maria, un espai per a les entitats

A banda d'estatjar l'institut, el Mas Maria també té una masoveria on hi ha instal·lades les entitats municipals. El regidor de comunicació, Oriol Gil (CIU), ressalta que un cop deixi de funcionar com a institut, la idea de l'Ajuntament és recuperar el Mas Maria per poder dedicar-lo a les entitats, fer-hi un espai per als joves i conferir-li aquest punt social. “Tenir un espai on es podran fer realitat nous equipaments destinat als veïns i veïnes de Cabrils”, precisa Gil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Borja Manzanares
President del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona

“Els problemes de la infermeria no tenen una solució màgica”

Barcelona
patrimoni

El Síndic renya l’Ajuntament de Mataró per Ca la Madrona

Mataró

Un pregó coral que repassa 40 anys de ràdio, tret de sortida de la Festa Major

SALT
societat

Detinguda una conductora implicada en un accident amb tres morts a Castellfollit del Boix a finals de juny

Castellfollit del Boix

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona