Societat

Més de 2.000 estrangers deixen de viure al Maresme

La taxa de població forana a la comarca baixa al 10,8%, tres punts per sota de la mitjana global de Catalunya

Calella i Mataró són els municipis amb la proporció més elevada d'immigrants

La xifra de població estrangera que resideix al Maresme va descendir lleugerament el 2015. En total, a la comarca hi viuen ara 47.317 persones foranes, unes 2.000 menys que el 2014 (49.554), un descens que situa el tant per cent d'habitants estrangers respecte a la població total en el 10,8%.

Aquest percentatge de veïns forans és s inferior al registrat el 2014, que va ser de l'11,32%. En relació amb tot Catalunya, el Maresme continua un any més en el grup de comarques amb el volum més baix de persones estrangeres, a pràcticament tres punts de la mitjana del país (13,7), segons les últimes dades fetes públiques per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

Calella és, de llarg, el municipi amb la proporció més elevada de veïns estrangers (17,74%), seguida de Mataró (15,22%) i Pineda de Mar (14,11%). A banda d'aquestes tres ciutats, només quatre poblacions més del Maresme presenten taxes de persones no autòctones superiors a la mitjana comarcal: Malgrat (11,1), Premià de Mar (11,43), Santa Susanna (11,54) i Caldes d'Estrac (13,03).

A l'extrem oposat se
situen Òrrius, Tiana i Dosrius, els tres municipis amb el percentatge més baix d'estrangers respecte a la seva població total. En cap d'aquests municipis la taxa supera el 3,5%.

Més homes que dones

Un 52% de la població estrangera que viu al Maresme són homes i el 48% són dones. Mataró, amb 19.003, és la ciutat amb més habitants forans tot i que entre 2014 i 2015 n'ha perdut més de 800 (19.895). Un 40% dels no nacionals que viuen al Maresme resideixen a la capital de la comarca. Per la seva banda, Òrrius és el municipi amb menys estrangers empadronats. Només n'hi consten 19 (0,04% dels que viuen al Maresme), un dels guarismes més baixos del país.

A la demarcació hi resideix el 66% de la població estrangera que viu a a Catalunya (1.028.069). De la mateixa manera que al Maresme, la majoria de residents no estatals són homes (52%) que viuen a les grans ciutats del país. Pel que fa a la nacionalitat, la majoria són marroquins i romanesos. En canvi, el darrer any s'ha reduït dràsticament la proporció de ciutadans equatorians, peruans, colombians, bolivians i dominicans que viuen a Catalunya. L'Alt Empordà continua sent la comarca amb el percentatge més elevat de població estrangera (25,5%), mentre que el Moianès és la que en té menys (7%).

LES DADES

52%
de la població
estrangera que viu a la comarca són homes, el mateix percentatge que a la resta del país
47.317
persones
estrangeres resideixen actualment al Maresme, unes 2.000 menys que l'any anterior
19.003
veïns
de Mataró són nascuts fora de l'Estat espanyol, la setena xifra més alta de tot Catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona