Societat

Bescanó i Olot atrauen milers de visitants per l'embotit

Unes 15.000 persones van visitar Bescanó, on es van arribar a vendre 4.000 botifarres picants i es van elaborar 415 kg de greixons

A Olot els productes porcins també van ser l'estrella

El bon temps d'ahir va comportar que les fires i festes d'arreu de les comarques gironines assolissin un èxit de públic. A Bescanó la celebració de la 21a Fira de l'Embotit va atraure unes 15.000 persones al llarg de tot el dia.

Les xifres ja ho diuen tot: es van fer, vendre i servir 4.000 botifarres tradicionals i es van elaborar 415 quilos de greixons. Com a novetat, va destacar la introducció de la botifarra de ratafia i bolets, al costat de les ja tradicionals vermella picant, la dolça i la de foie. El programa d'actes va començar d'hora amb la demostració en directe del procés d'especejar un porc, que se celebrava per tercera vegada. Pel que fa les actuacions, van amanir la diada la Cobla Ciutat de Girona amb sardanes al matí i els Marrecs de Salt i els Castellers de Figueres aixecant castells a la tarda.

A Olot, l'èxit de vendes i de públic d'una nova edició de la Fira de l'Embotit demostra la seva consolidació dins del calendari firal català. Enguany es van instal·lar 70 parades d'alimentació, 25 de les quals eren de productors d'elaboració pròpia (embotits, formatges i cerveses) del producte de temporada. Per complementar l'oferta es van fer al llarg del cap de setmana demostracions de cuina a càrrec del col·lectiu Cuina Volcànica, tastos d'embotits històrics de diferents llocs del món, el sisè concurs d'embotits casolans, una demostració de l'especejament del porc a càrrec de l'associació de placers del Mercat d'Olot. I seguint la iniciativa iniciada l'any passat s'ha convidat un productor forà amb DOP, el formatge manxego, juntament amb actuacions de folklore de Castella-la Manxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.