Societat

Un fugitiu cau mort a Cunit mentre era reduït per la policia local i els Mossos

L'home, de 39 anys, va patir una aturada cardiorespiratòria quan intentava evitar que l'arrestessin

Pesava contra ell una ordre judicial de detenció

Un home de 39 anys i veí del Vendrell va morir ahir al migdia a Cunit quan intentava evitar ser detingut per agents de la policia local i els Mossos d'Esquadra. La víctima, que tenia prop de mig centenar d'antecedents policials i contra la qual pesava una ordre de detenció d'un jutjat d'Osca, va caure desplomada a terra quan diversos agents dels dos cossos l'intentaven reduir i emmanillar. L'home, que estava molt alterat i va reaccionar violentament contra els policies, hauria patit, segons les primeres hipòtesis, una aturada cardiorespiratòria, si bé la causa concreta de la mort no es podrà determinar fins que el jutjat disposi del resultat de l'autòpsia.

Els fets van passar ahir cap a quarts de dotze del migdia a l'avinguda Barcelona de Cunit, quan dos agents de la policia local van identificar el sospitós, un conegut delinqüent amb el qual havien tingut problemes anteriorment perquè sempre havia mostrat una actitud violenta. Per això, els agents locals van avisar els Mossos perquè enviessin reforços. Mentrestant, la policia local va fer un primer intent per detenir el sospitós, però aquest va reaccionar violentament agredint els agents a cops de puny. Fins i tot alguns familiars del detingut avisats dels fets es van desplaçar a l'avinguda Barcelona per intentar convèncer-lo que no oposés resistència, però aquest no els va fer cas i va continuar plantant cara a la policia. Minuts després van arribar un caporal i un agent dels Mossos de la comissaria del Vendrell, que es van afegir al dispositiu per reduir el detingut. Segons alguns testimonis, quan els agents ja havien aconseguit emmanillar-lo, l'home va caure desplomat a terra. Els mateixos agents que estaven efectuant la detenció van ser els primers a intentar reanimar l'individu practicant-li massatges cardíacs. Quan els serveis d'emergència mèdica van arribar al lloc dels fets, tampoc no van poder fer res per salvar-li la vida. Els serveis mèdics ja estaven avisats que l'home que anaven a atendre estava molt alterat i s'havia desplomat. El jutjat de guàrdia del Vendrell s'ha fet càrrec de les diligències del cas i la direcció general de la Policia ha obert una informació reservada per aclarir les circumstàncies en què es va produir la mort, així com l'actuació dels dos mossos que van intervenir en l'operació. La policia local de Cunit també ha obert un expedient intern per analitzar l'actuació dels seus agents. Ahir a la tarda agents dels Mossos prenien declaració a diversos testimonis dels fets.

LA XIFRA

50
antecedents policials
acumulava el fugitiu que va morir ahir quan era detingut per la policia i els Mossos a Cunit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia