Societat

Cunit

La família del detingut mort a Cunit acusa la policia d'haver-lo asfixiat

El pare i la dona de Víctor Gallego van presenciar els fets i asseguren que els agents van ser molt violents

El jutjat del Vendrell obre diligències pel cas

La família de Víctor Gallego, l'home de 39 anys que dilluns va morir a Cunit mentre era detingut per agents de la policia local i dels Mossos d'Esquadra, es personarà com a acusació particular en la causa que investiga el jutjat d'instrucció 2 del Vendrell. El pare de la víctima, Juan María Gallego, va assegurar ahir que els agents havien actuat amb molta violència per reduir el seu fill. Tant el pare com la dona de l'home mort van presenciar la detenció i asseguren que almenys set agents se li van posar al damunt per reduir-lo i emmanillar-lo. “Quan la meva nora s'hi va acostar per intentar-lo calmar, el meu fill ja tenia la cara morada perquè l'estaven asfixiant”, va explicar la mare de la víctima, Inés de Ávila.

La família, al jutjat

La família va acudir ahir al matí al jutjat del Vendrell acompanyada del seu advocat, David Perales, que va confirmar que es presentaran com a acusació particular per intentar demostrar que la mort de Víctor Gallego va ser causada per l'actuació “desproporcionada” dels agents. El jutge, però, encara no ha pres declaració a cap dels familiars i no ho farà mentre no tingui el resultat de l'autòpsia.

Els Mossos d'Esquadra van reiterar ahir que l'actuació dels agents havia estat proporcionada i que el finat en tot moment s'havia mostrat molt alterat i nerviós, i havia oposat molta resistència. Víctor Gallego, un delinqüent habitual amb una cinquantena d'antecedents per robatori, tenia pendent una ordre de detenció a Osca.

El seu pare va assegurar ahir que, precisament en el moment en què va ser detingut, l'acompanyaven al jutjat per respondre davant d'aquesta requisitòria. L'advocat, a més, va denunciar que el seu client se sentia perseguit per la policia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

S’inicien les obres per implantar un nou carril bici al carrer Nou

figueres

Molta participació a la processó de la Festa del Carme

l’escala
seguretat

Demanen a l’Ajuntament de Barcelona que suspengui la compra de pistoles elèctriques

BARCELONA
societat

Detingut un reincident en furts i robatoris al municipi

cassà de la selva
medi ambient

Comença l’aportació de sorra a Sitges i els hotelers volen solucions estructurals

SITGES
religió

Apartat un mossèn denunciat per abusos els anys 80 a Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de Gramenet
urbanisme

Tarragona blinda la zona de vianants entre les rambles

Tarragona

A punt cinc refugis climàtics i tretze zones d’ombra

palafrugell
URBANISME

Un milió d’euros per al projecte de recuperació de la Bassa Nova de Reus

Reus