Societat

Pardo: “És una vergonya l'afer dels refugiats”

El Bisbe de Girona critica Europa, en el pregó de Setmana Santa

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va titllar de “vergonyant” el comportament que està mantenint Europa envers els refugiats sirians que es queden a les portes del Vell Continent. Així ho va certificar en el pregó de la Setmana Santa gironina. Pardo va voler recordar que “aquests dies hi haurà un pas lluminós de gent com Càritas, ONG o serveis socials que ajuden els immigrants, però un pas fosc, i serà aquesta frontera. El pregó va anar a càrrec del doctor de la Universitat de Girona, Joan Ferrer, amb un text que duia per títol En el cor de la Bíblia, que va fer un interessant joc intel·lectual de miralls entre la cultura, la història i el contingut del llibre sagrat per excel·lència. Un fris de la catedral de Girona, pintures de Chagall o Caravaggio o una obra del segle XX li van servir per explicar l'important ressò de la Bíblia al llarg de la història. La presidenta de la junta de confraries, Rosa Domingo, va agrair l'erudició de Ferrer.

Confrare d'honor

D'altra banda, la confraria dels Dolors farà avui confrare d'honor de l'entitat Jordi Dalmau perquè sigui l'encarregat de portar el penó aquesta Setmana Santa. L'acte serà a les vuit del vespre a l'església dels Dolors. La mateixa congregació organitza per diumenge, a les sis de la tarda, un concert de música sacra gratuït amb el Cor de Cambra Sota Palau, dirigit per Josep Maria Guinart. Com ja és tradició, l'església dels Dolors també alberga des d'avui mateix l'Exposanta que s'allargarà fins al dia 24.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia