Societat

Un pis del centre d'Arbúcies serà d'acolliment temporal

L'Ajuntament lloga un habitatge del nucli antic per destinar-lo a casos d'urgència

L'equip de govern atendrà vilatans en situació de violència, falta d'habitatge o “circumstàncies imprevisibles”

L'Ajuntament d'Arbúcies ha decidit destinar un pis del centre del poble a acolliment temporal. Des de fa tres setmanes, el consistori té llogat un habitatge d'una entitat financera. En l'últim ple municipal i de manera unànime, els tretze regidors van aprovar el reglament regulador d'aquest servei d'acolliment temporal d'urgència.

L'equip de govern d'Arbúcies, de l'Entesa, atendrà veïns del municipi d'entre 18 i 65 anys que es trobin en situació d'exclusió social. En el reglament, s'especifica que hi podran anar a viure persones víctimes de conflictes familiars, de desnonaments o de “circumstàncies imprevisibles”, com ara un aiguat o un incendi.

El regidor d'Atenció i Servei a les Persones, Jaume Salmerón, assenyala que els casos que seran atesos “han de ser urgents, greus i temporals”. Indica que, l'any passat, un veí amb una malaltia molt greu va haver de ser allotjat en un establiment hoteler durant un temps perquè l'Ajuntament no disposava d'un habitatge d'acollida.

“Intervenció intensiva”

Els usuaris del pis d'acollida hi podran estar tres mesos. Si els serveis socials ho consideren necessari, el període inicial es prorrogarà tres mesos més. Mentre es visqui en aquest habitatge, l'usuari ha d'atendre les indicacions del personal dels serveis socials de l'Ajuntament i comparèixer a les entrevistes a què sigui convocat. A més, no podrà fumar al pis ni tenir-hi animals.

Paral·lelament, el consistori arbucienc farà “una intervenció social intensiva” i vetllarà perquè el beneficiari pugui disposar d'un pis alternatiu. Al pis d'acollida s'hi podran estar un màxim de quatre persones.

LA XIFRA

3
mesos
és el període que es podrà ocupar el pis d'acollida d'Arbúcies. Seran prorrogables a tres més si hi ha motiu.

El suport psicològic, amb el conveni lligat

L'Ajuntament d'Arbúcies, mitjançant la regidora de Polítiques d'Igualtat, Maria Tayeda, ha signat un conveni amb l'entitat Àmbar Associació, amb què formalitza el servei de suport psicològic. El consistori ja donava l'ajut psicològic a persones amb malestar psíquic per una situació de violència. El lligam amb Àmbar cobreix, entre d'altres, les persones que necessiten teràpia però que no es poden pagar la consulta privada i dones en situació de maltractament, ja sigui infantil, dins la família o bé gent gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia