Més de 80 classes de formatges i derivats de la llet a la mostra de Sort
La tretzena Mostra de Formatges Artesans de Catalunya tindrà la presència d'una vintena d'establiments
Una vintena d'establiments procedents de tot Catalunya presentaran més de 80 classes de formatges i derivats de la llet –dels quals 25 han rebut diferents guardons o mencions–, aquest cap de setmana a Sort. Ho faran en el marc de la tretzena Mostra de Formatges Artesans de Catalunya, que per sisè any consecutiu se celebra a la capital del Pallars Sobirà.
L'Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatges Artesans (Acrefa), la formatgeria Tros de Sort i l'Ajuntament de Sort organitzen una fira que aplega un mercat, una àrea de tast –situats tots dos al parc del Riuet de Sort– i un grapat d'activitats per a tot tipus de públic.
Hi ha propostes adreçades als professionals del sector però també al públic en general que vulgui aprofundir en el coneixement d'aquest producte. No hi faltaran els tallers, les presentacions o les degustacions conduïdes per reconeguts professionals del sector, amb una capacitat limitada. Com a novetats, enguany es cuinarà un risotto en directe, hi haurà un taller infantil de mató, la presentació del llibre La nova cuina del Pallars i la proposta Posa't cec de formatges. Com en les darreres edicions també hi haurà actuacions de dansa, música, contacontes i l'excursió Biu un Tros de Sort, ruta de vins, formatge i paisatge. El sopar tertúlia gastronòmica hi posarà la cloenda.
Més informació
Dies 26 i 27 de març. El mercat i l'àrea de tast estaran oberts de 10 a 21. www.sortturisme.com