Societat

Sant Vicenç viurà una de les processons més antigues

El Via Crucis, la desfilada dels armats, la representació de l'acte sacramental i el concert de les bandes omplen de tradició els carrers de la localitat

Sant Vicenç dels Horts viu per Setmana Santa dues tradicions amb més de 400 anys d'història. Es tracta de l'acte sacramental i la processó de Penitència. Divendres sant (també es va fer dimarts sant) tindrà lloc la representació –tretze escenes amb salms i cants polifònics– de la Passió de Crist a l'església de Sant Vicenç Màrtir (a les 18.30 h). Enguany s'han remodelat els mantons dels apòstols i s'han fet nous els vestits de Simó, Magdalena i de la Mossa.

Després de l'acte sacramental, la processó recorrerà els carrers amb penitents, passos, armats i estaferms. Emocions, tradició i cultura popular omplen els carrers de Sant Vicenç dels Horts gràcies a una de les processons més antigues de Catalunya. A la processó hi surten les associacions locals i hi participen al voltant de mil persones del poble. Com a novetat, enguany s'estrenarà la remodelació del pas del Natzaret. En els darrers any s'han remodelat i restaurat també els passos de l'Hort, dels Dolors, de la Soledat i del Sant Sepulcre.

Iniciaran la processó (21 h) els estaferms, seguits dels apòstols, els armats, les bandes de música –que trenquen el silenci–, els misteris de la Passió de Crist i les cucurulles. El concert de les bandes tindrà lloc a la plaça de la Vila (19.30 h). Hi participen la banda municipal de Sant Vicenç, l'associació musical Pau Casals de Mollet del Vallès i l'agrupació musical del Godall.

Sepulcral silenci a Badalona

M.J.R.

La processó dels Misteris de Badalona, coneguda popularment amb el sobrenom de processó del Silenci, sortirà aquest vespre en un nou horari. Ho farà a les 21 h, després del Cant de la Passió, des de la parròquia de Santa Maria. La nota més característica d'aquesta processó és el silenci sepulcral que acompanya els passos, que fan un recorregut pels carrers del nucli medieval, el Dalt de la Vila, il·luminats només per
la llum d'espelmes i teies.

Recorregut

Pl. Barbarà, c. de la Cos-ta, pl. Constitució, c. Barcelona, c. Rector, c. Santa Bàrbara, pl. Alcalde Xifré, c. de la Creu, c. Francesc Layret, c. Temple, pl. Barbarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Treball considera insuficients les mesures preventives de la planta de Botarell

Botarell
SOCIETAT

Investigadors de la UPC creen un sistema per reduir el combustible del vaixell d’Open Arms

Vilanova i la Geltrú
SOCIETAT

Una veïna del Raval nega que la manifestació contra Vox fos “violenta”

Barcelona
societat

La Policia Local detecta una cinquantena d’infraccions a comerços

salt
SOCIETAT

Baqueira promou un programa de lloguer d’habitatges per als treballadors

Baqueira
societat

Impulsen un projecte per donar accés a l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda

palamós
JUDICIAL

Els metges veuen probable que la hipoglucèmia greu de Mainat fos per insulina

Barcelona
JUDICIAL

Llibertat per als dos detinguts acusats de fer violentes desocupacions extrajudicials

Tarragona
serveis

Un bus gratuït connectarà l’aparcament amb el centre pel Concurs de Focs

blanes