Societat

L'Ajuntament de Palafolls és el que ha de permetre la processó, segons Interior

Fa saber als organitzadors que es tracta d'un acte religiós i no pas d'una manifestació com s'anunciava

L'entitat informa que mantindrà l'activitat

La processó de Divendres Sant a Palafolls, en què s'anuncia la participació de l'Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, no és cap manifestació, sinó un acte religiós que ha d'obtenir el permís de l'Ajuntament. Així ho va constatar ahir en un comunicat la direcció general d'Administració de Seguretat, que depèn del Departament d'Interior de la Generalitat. Els organitzadors de l'acte, la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria, havien intentat esquivar la prohibició del consistori informant Interior que la celebració era en realitat una manifestació “a favor de la llibertat religiosa”. La maniobra, però, no ha estat acceptada i el mateix departament trasllada la responsabilitat de donar els permisos pertinents al consistori. Un consistori que, encapçalat pel seu alcalde, Valentí Agustí (PSC), va reiterar ahir la negativa a permetre que desfili el col·lectiu militar, tal com es va aprovar en la moció que van votar favorablement onze dels tretze regidors de l'Ajuntament i a la qual dóna suport el Bisbat de Girona. Agustí va afegir que el fet que Interior no consideri l'acte com una manifestació comporta que el municipi no disposarà de les mesures de seguretat necessàries per afrontar-lo amb garanties. “Donem per fet que no s'hauria de celebrar tal com està anunciat”, va dir l'alcalde.

En tot cas, Agustí assegura que l'Ajuntament no farà cap actuació per evitar la processó si els responsables decideixen no fer cas de la prohibició. “Un cop hagi passat, estudiarem el cas, demanarem les responsabilitats que calgui i imposarem sancions si ho creiem convenient.” De moment, però, la policia local ja ha rebut l'ordre de retirar els senyals que prohibien estacionar vehicles als carrers del barri de Sant Lluís per on ha de passar la processó demà.

La confraria, que presideix el controvertit regidor del PP Óscar Bermán, va informar ahir al vespre a Ràdio Palafolls que mantenia la processó perquè entén que Interior no prohibeix expressament l'acte. El lema que encapçalarà la marxa serà Libres para mostrar nuestra fe, que, segons recull l'emissora, és el mateix que van fer servir els exlegionaris l'any passat per poder desfilar pels carrers de l'Hospitalet de Llobregat, on l'Ajuntament també havia prohibit la seva presència. L'activitat començarà a dos quarts de set davant la capella del barri de Sant Lluís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.