Societat

Donen un ús religiós a un solar públic d'Empuriabrava

Comunitats catòliques i ortodoxes han reclamat espais habilitats perquè no en tenen en aquest nucli marítim

La comunitat religiosa catòlica i l'ortodoxa han demanat a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries que obri la possibilitat de poder fer equipaments de tipus religiós al nucli marítim de la població ja que, actualment, la seva activitat religiosa només es pot fer al centre cívic d'Empuriabrava.

El govern de Castelló d'Empúries, amb el vistiplau de tots els grups de l'oposició, va obrir aquesta possibilitat aprovant inicialment en el ple de dijous al vespre el canvi d'ús d'un terreny municipal situat al sector Puigmal, 33-39, espai que confronta amb l'avinguda Marinada.

Aquest solar qualificat de sòl urbà estava reservat a equipaments per a usos “administratius i similars”. La nova qualificació que tindrà aquest espai un cop s'hagi completat tot el procés d'aprovació serà d'ús social, cultural i religiós.

Després de l'aprovació unànime de dijous passat i un cop complert el període d'un mes d'informació pública, s'hauran d'avaluar les al·legacions, si n'hi ha, per tornar-ho a portar al ple per a l'aprovació provisional. Serà posteriorment que es portarà a la comissió territorial d'Urbanisme per donar-hi el darrer vistiplau.

L'alcaldessa de Castelló d'Empúries, Assumpció Brossa, justificava el canvi d'ús per la demanda: “Les dues confessions volen un equipament religiós en aquesta zona.” Aquest centre de culte és, al seu entendre, necessari perquè “a l'estiu hi ha molta demanda i no hi havia cap equipament a Empuriabrava ni catòlic ni ortodox”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia